Všechny fotografie: Jana Vargová
Pocházka pražskými průchody a pasážemi
6. 3. 2025Kdo hledá, najde - tak to se mi nepotvrdilo. Pátrala jsem po seznamu pražských průchodů, a nic. Tento nedostatek ani já neodstraním, protože na sběr dat nemám trpělivost.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
6.3.2025 21:35
Už se těším, jak ty pasáže začnu procházet a odškrtávat si je. Sleduji v sobotu pořad Z metropole a jedna epizoda byla věnovaná právě všem možným průchodům, uličkám a zákoutím. Mám to uloženo, jen si to namalovat a naplánovat. No a samože k tomu přidám poznatky z tohoto článku i článku Věrky. Oběma děkuji za inspiraci. A už se těším na jaro.
Věra Ježková
6.3.2025 17:08
V roce 2022 jsem zveřejnila Pražské pasáže I, II, III. Byl to Jendův nápad. Vyhledávání a focení pasáží mě moc bavilo.
Alena Tollarová
6.3.2025 16:59
Děkuji za pro mě podnětný článek. Už nějakou dobu mám v hlavě, že bych si nějaké ty pasáže mohla projít, ale skutek vždycky tak nějak utek :( A teď tu mám pěkný seznam pro začátek :)
Jitka Hašková
6.3.2025 14:27
Děkuji, mnoha pasážemi jsem chodila v dětství, bydlela jsem blízko centra. Bohužel některé na Starém městě už průchozí nejsou.
Jitka Hašková
6.3.2025 14:27
Děkuji, mnoha pasážemi jsem chodila v dětství, bydlela jsem blízko centra. Bohužel některé na Starém městě už průchozí nejsou.
Vladislava Dejmková
6.3.2025 12:20
Zajímavé téma, nápadité a útulné pasáže mám moc ráda. Vždycky zapláču, když najdu hezká místa “ozdobená” malůvkami rádobyumělců.
Zuzana Zajícová
6.3.2025 11:53
Mám radost, jak se pasáže krásně zrekonstruovaly, kdo pamatuje dobu komunistické nadvlády, ten prostě radost mít musí. Děkuji za moc hezkou procházku
Daniela Řeřichová
6.3.2025 11:31
Hezký článek. Pražské průchody to je světový fenomén. Loni jsme měli návštěvu z Japonska a prošli jsme cca 80 pasážemi z plánovaných 160. A nové stále přibývají.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA