S tím svatým Stapinem jste mi dal, pane kolego
Ilustrační foto: Freepik

S tím svatým Stapinem jste mi dal, pane kolego

4. 3. 2025

Když jsem ve "Foto dne" uviděla snímek kaple sv. Stapina na Klokočce u Bakova nad Jizerou, šly na mne mrákoty. Považuji se totiž za slušného znalce svatých a o tomhle jedinci jsem nikdy neslyšela. Mé sebevědomí hned těžce zakolísalo.

kostely Můj příběh svatí
Hodnocení:
(4.9 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarka Jendrisková
Díky za článek, ono svatých není nikdy dost. To že jsem Sv. Stapina neznala mě nepřekvapilo, i zde přece platí, čím víc toho v daném oboru vím, zjišťuji, co všechno nevim. Šikmý kostel Petra z Alkantary mě také překvapil. Zde zase patří dík Karin Lednické.
Alena Lachmanová
Na Klokočku chodíme dost často,na procházku,na houby. Bohužel je kaple sv. Stapina docela zanedbaná. Při Noci kostelů se zde konají koncerty, občas mše. Voda je vhodná i pro kojence. A údolí Rokytky je prostě paráda. Vede zde i Křížová cesta ke kapli. Vše stojí za výlet.
Zdenka Jírová
Zajímavý koníček, ještě jsem o takovém neslyšela. Já si vystačím se sv. Václavem, Pannou Marií a Ježíšem.
Jan Zelenka
Zajímavé info.
Zuzana Zajícová
Tyjo, tak to mám teda velké mezery co se týče svatých :-)
Rostislav Mraček
Je skoro jisté, že na sv. Stapina zase zapomenu, ale teď jsem si o něm rád početl! Moc pěkné.
Šárka Bayerová
Ještě jednou díky za námět, kolego. Navíc jsem na tenhle kout Čech zatím neměla štěstí, tak snad někdy.... :-)
Mirek Hahn
Páni! Děkuji za zmínku o fotografii. Také jsem si pár informací nalezl... Ale musím přiznat, že mne na to místo táhne především pramen Klokočka, který vyvěrá pod kaplí a voda je vedena z pod barokního podloubí krátkým umělým korytem do Rokytky. Byl jsem tam poprvé jako dítě na nějakém vandru a když jednou za pár let jedu někde poblíž, tak se zastavím. To místo je docela kouzelné. Deo gratias.
Martina Růžičková
O sv. Stapinovi jsem doteď neměla ponětí. Děkuji tedy za podrobné informace, s jejichž získáním jste si dala vskutku velkou práci. :-)
Alena Velková
Děkuji tedy vám oběma...Co se týče svatých mám značné nedostatky :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%