Obrazy s příběhem: Stanislav Judl, člověk, který ovlivnil můj život, aniž by to věděl
FOTO: Alena Velková

Obrazy s příběhem: Stanislav Judl, člověk, který ovlivnil můj život, aniž by to věděl

28. 2. 2025

Většina z nás má doma na stěnách rozvěšeny obrazy, které se staly, společně s nábytkem, každodenní nedílnou součástí našeho života. Postupem času je už ani moc nevnímáme. A přitom každý z nich má svou historii vzniku a svůj příběh o tom, za jakých okolností se k nám dostal.

domácnost Můj příběh umění Zimní soutěž 2025
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Je velmi těžké pochopit pohnutky člověka, má-li zcela jiné zkušenosti a pohled na život než já. Život může být hodně nevlídný, jak můžeme vidět dnes a denně, proto dávám přednost umění, které ukazuje, jak by mohl být krásný. Líbí se mi, jak jste si poradila s tématem pro mě spíše odtažitým.
Elena Valeriánová
Nikdy jsem o tomto malíři neslyšela. Neznám ani jeho jméno a už vůbec mě neoslovily jeho obrazy. Jsou těžké a deprimující. Zřejmě to byl velmi citlivý a nešťastný člověk. Ale opravdu se mi líbí, jak jsi článek zpracovala. Ale určitě vím jedno, do bytu bych si takový obraz nepřinesla. Padá na mě smutek a beznaděj.
Hana Rypáčková
Je to silný příběh. Myslím, že jsem někde viděla obraz Polepšovna.
Eva Mužíková
Alenko, s článkem jsi si dala velkou práci, smekám. Ale na takové uměni " nemám oči".
Martina Růžičková
Bezvadně popsaný osud a dílo umělce, jehož talent a citlivá duše neunesly realitu. V jeho obrazech je podle mě jeho depresa silně přítomna.
Naděžda Špásová
Tohle umění jde mimo mně, máš můj obdiv, co se psaní týká.
Dagmar Vargová
Výborně zpracovaný článek, hodně zajímavý příběh. Líbí se mně obraz Na předměstí, Kočka (kočičáky mám moc ráda). Obraz Polepšovna je originální, nutí k přemýšlení. Chápu, že umělci jsou často citliví a jaksi křehcí. Ale nechápu ukončení tak mladého života - vzhledem k jeho rodině. Nedávno jsem s kámoškou mluvila o sebevrazích... že jsou to vlastně sobci, když nemyslí na tu obrovskou bolest, kterou způsobí svým blízkým :-(. Zřejmě bolest a pocit beznaděje tohoto umělce byly tak velké, že nebral ohledy na svou rodinu. Je to moc smutné. Připomnělo mi to nedávnou sebevraždu onoho vynikajícího psychologa.
Jan Zelenka
Toho malíře neznám, ani jeho obrazy, které zrovna nemusím. Ale příběh jeho života je velmi zajímavý.
Alena Tollarová
Není to můj šálek kávy, ale o tom umění je. Každému se líbí něco jiného :)
Jitka Hašková
Aleno, zajímavý příběh, ale pohled na ty obrazy by člověka dovedly k sebevraždě. Nemohla jsem se na ně hlouběji podívat, jsou velmi nepříjemné. Mně osobně by spíše odradily od moderního umění.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%