Můj táta by oslavil devadesátku
Dobová fotografie Hlučína. FOTO: wikipedia, volné dílo

Můj táta by oslavil devadesátku

19. 2. 2025

Tátovi by minulý týden bylo 90 let. Už více než dvacet let ale narozeniny neslaví, leda tam nahoře. Narodil se 8. 2. 1935 jako čtvrté dítě z celkem šesti, jak to tehdy bylo běžné.

rodina vzpomínky Zimní soutěž 2025
Hodnocení:
(4.8 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Radmila Coufalová
Mně včera zemřel tatínek v 91 letech. Na dětství moc často nevzpomínal, vyrůstal v hodně chudých poměrech. Celý život byl nesmírně skromný, největší pochoutkou byl krajíc suchého chleba a hrnek mléka. Asi jak toho bylo kdysi málo. Moc mi chybíš tatínku!
Zuzana Pivcová
Čím jsem starší. tím víc lituji, že jsem měla tatínka jen do 12 let. Děkuji Vám.
Jana Jurečková
Můj táta by oslavil 17. února 2025 100 let. Byl milý a laskavý člověk. Vždycky jsem si říkala, že se minul povoláním. Neměl žádné školy, ale o moje malinké děti se staral s takovou láskou a trpělivostí... Nikdy mu to nezapomenu, prostě dědeček jak má být.
Ingrid Hřebíčková
To je táta, jak má být. Moc se mi váš článek líbil.
Hana Procházková
Krásná slova Můj taťka narozen 2.2.1935, hned se mi promítlo vše co se již nedá vrátit. I slzička ukápla.
Milan Pepo
No.... moc pěkné. Taky se mi nějak potí monitor. Máme stejné vzpomínky. Nevím jak je to s tou sv.Barborou. Barbora se říkalo dolu 1.Máj, kde táta fáral. Jinak si pamatuji jako malý, strach, když se ve městě rozezněly sirény. To jsme všichni věděli , že se na nějaké šachtě stalo neštěstí. Mámy hned sháněly informace. A pak ta úleva, když se táťka objevil ve dveřích. Jednou jej taky zasypalo a já se to dozvěděl až v dospělosti od mámy. Tátovi by bylo 85 a zemřel před deseti lety. A já až nyní si uvědomil co všechno jsem mu zapoměl říct. Tak jim pošleme nahoru Vy váši vzpomínku a já zase svoji. M.A.P
Zuzana Zajícová
Krásná pocta tatínkovi...mám slzy v očích...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%