Vesele i vážně o smíchu
Ilustrační foto: Pixabay

Vesele i vážně o smíchu

18. 2. 2025

Smějete se rádi? Že se ptám, viďte? Smích je většinou projevem našich nejkrásnějších emocí – radosti, veselí, nadšení aj. Na rozdíl od úsměvu, který je v zásadě pouze specifická grimasa, je smích doplněn o charakteristické zvuky.

psychika společnost životní styl
Hodnocení:
(5.1 b. / 32 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Věrko hezky jsem si početla a článek mi potěšil
Ingrid Hřebíčková
Věrko, to je jeden z nejlepších článků, co tady na íčku vyšel. Děkuji.
Dana Straková
Věrko, děkuji za hezké povídání a jsem ráda, že už se zase dokážete smát.
Věra Ježková
Děkuji, že jste se se mnou zasmáli. :-)
Alena Švancarová
Smích je kořením života a kdo je jím dobře prosolen zůstává dlouho čerstvý.Myslím že Werich?
Martina Růžičková
Věro, super pojednání o smíchu. Moc se mi líbí termín "smíchocviky". Musela jsem se mu zasmát. :-D
Marie Měchurová
Mám štěstí, že mám kolem sebe pozitivní jedince, takže smích je součástí našeho každodenního života. S humorem jde všechno líp. Hezky zpracované téma.
Zuzana Pivcová
Moc hezky ses do tématu obula, jako vždy. U koček máme někdy téměř jasno, že se smějí nebo alespoň usmívají, dělají takové grimasy a je to samozřejmě v odpovídající situaci. Moc mě pobavila i slovní spojení v souvislosti se smíchem. To mi připomnělo, že jsem jako hodně malá vyprávěla někomu pohádku, kterou jsem předtím slyšela nebo viděla - O koťátku, které zapomnělo mňoukat - a prý jsem řekla: Kocour se smál, až se smíchy chechtal.
Jitka Hašková
Věro, bezvadně jsi to zpracovala. Díky.
Jitka Caklová
Zná někdo vnitřní smích, ten pocit, když se směje/raduje Duše? K tomu není třeba žádného "komika". ♥♥♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%