Vetešníkův sen aneb vášeň jménem shromažďování
Foto: Freepik + Jana Vargová

Vetešníkův sen aneb vášeň jménem shromažďování

22. 2. 2025

Netrpím Diogenovým syndromem, hoardigem neboli hamouněním, chorobným sběratelstvím, planým syslením, kompulsivním hromaděním ani křečkováním. Jinými slovy, chorobné sběratelství si našlo cestu k jinému cíli.

zdraví životní styl
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(5.1 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Určitě jste někdy viděli v TV pořad Máte doma uklizeno? Já se na to dívala už asi před 15 lety.K nějakým bordelářům přišly dvě ženy,profesionální uklizečky, prošly ten dům, ukázaly ty nejhnusnější špíny,pak se přivezl kontejner a četa makáčů začala vynášet bordel.Nakonec vycídili za spolupráce obyvatelů bytu kdeco a pak ukázali výsledek,jak to prokouklo. Konečně si mohla paní přivést kamarádku domů třebas po 10 letech. Možná by něco podobného mohli rozjet u nás,ovšem majitel nepořádku by s tím musel nějak souhlasit.
Martina Růžičková
Bezvadně napsáno. Bohužel touto úchylkou někteří lidé trpí a často ztrpčují život i svým sousedům.
Zuzana Zajícová
Dobře napsané. Bohužel i já znám takového člověka... udivuje mě, že paní Caklová má potřebu vyjadřovat se k článku, který ani nečetla.
Věra Ježková
Po ukončení fakulty jsem se stěhovala do bytu po staré paní, která odešla do domova důchodců. Byla to dáma, učitelka. Ráda vyprávěla, jak jí „Honza Masaryk říkal Ruku líbám, milostivá paní“. V bytě měla neskutečné množství krabic.
Jana Kollinová
Velice čtivě zpracované téma. Obdobně zaujalo i mě a vlastní zkušenost jsem zveřejnila na i60 v roce 2018 pod názvem "Diogénův syndrom mi nehrozí." Jak je vidět, problém "křečkování" nepotřebných věcí je stále aktuální.
Jan Zelenka
Nikdy jsem se s podobným člověkem nesetkal. Ale napsáno je to hezky.
Jitka Caklová
Ani jsem nečetla, bohatě stačil titulek s obrázkem. Čím víc negativních záležitostí šířím, o to víc je nejen můj život, ale celý svět smutnější. Úplně stačí si občas uvědomit, jakým bordelem je zatížená celá planeta Země.
Jana Jurečková
Já měla takovou tetu. V kuchyni si nebylo, kde sednou. Všude věci....
Eva Mužíková
To bych ani vidět nechtěla. Stačilo mi přečist.
Jiří Dostal
:-) Shánčlivý bordel jako oduševněle nemanická invence? :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%