Ilustrační foto: Pixabay
Gurmánské historky ll aneb Holubí dům
21. 2. 2025Ty mrcho jedna, jestli okamžitě neslezeš, tak za tebou na tu hrušku vylezu a za trest tě tam přivážu na celou noc! – řval šeptem na svou šampiónku můj ex. Byl vášnivý holubář a jeho holubice přiletěla ve skvělém čase z Německa.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Pokorná
24.2.2025 09:22
První jídlo, které jsem dostala při představování v rodině mého - tehdy budoucího - manžela byla holoubátka v nádivce. Tehdy jsem si říkala: tady se budu mít dobře, lítají tady holoubala přímo do pusy :-). A musím říct, že tchýně byla skvělá kuchařka. Ráda vzpomínám a všechy je zdravím .... tam nahoru
Eva Mužíková
23.2.2025 08:27
Když jsem chovala holuby, často jsem nalámala březové větvičky a nasekala na malé kousky. Ty naházela před holubnik a pozorovala jak si je nosí na hnízda. Vydržela jsem se dívat na ty pracovníčky hodně dlouho.
Šárka Bayerová
22.2.2025 19:51
Paní Jano, když jsem žila v Holubím domě, sežrali mi svěřenci postupně: kopr, petržel i koriandr. Než jsem to vzdala. Usušit prádlo bylo umění. Většinou jsem musela prát podruhé. Poté jsem věšela v noci a přemlouvala ho, aby uschlo do otevření holubníku... :-)
Jana Jurečková
22.2.2025 18:19
Bydleli jsme 16 let s tchánem. Miloval holuby, staral se o ně. Připravoval holoubátka s nádivkou. To byla pochoutka. Vím takovou zajímavost, že holubice seděla na vajíčkách a po nějaké době ji vystřídal holub. Prostě se střídali. Nejraději jsem chodila do holubníku a pozorovala, jak staří láskyplně krmí mláďata. Bylo to dojemné. Já jen opatrně zavřela dveře, abych nerušila. Jednou byl na dvoře unavený holub závodník. Děda mu dal vodu a obilí, až se zotavil, pokračoval ve své cestě, už se nevrátil. Po smrti tchána manžel chov zrušil, protože mu ožírali rostlinky a zeleninu na zahrádce.
Díky za hezkou vzpomínku.
Romana Koníčková
22.2.2025 15:09
Také věřím, že nabral sílu, dobrý vítr a doletěl do svého holubníku.
Lenka Kočandrlová
21.2.2025 17:37
Holoubátka jsem párkrát v mládí ochutnala,no kdyby tam nebyla nádivka,tak skoro nebylo do čeho kousnout. Mám také pěknou příhodu se závodním holoubkem.Měli jsme byt s terasou u řeky a jednou jsem tam našla sedět úplně vyčerpaného holuba, padal déšť se sněhem a tak byl zmrzlý a mokrý.Vzala jsem ho do bytu,usušil se, dostal nažrat,vodu.Prohlíželi jsme mu nožky,měl na nich zvláštní kroužky,zjistila jsem,že to je závodní holub z Německa,který se asi zatoulal. Zkoušela jsem dát čísla z kroužků na německé holubářské stránky,ale nevím proč ty gumy chtěly nejdřív zaplatit asi 10 marek,kde bych je asi vzala.Holuba jsme pojmenovali Helmut a žil u nás na terase,lítal si někam a zase se vracel.Pak najednou zmizel, bohužel v té době zrovna začalo ve Varech tažení proti divokým holubům,stříleli na ně,trávili je,chytali do sítí a dávali žrát zvířatům v Zoo,chudák Helmut lítal s těmi divokými holuby a zřejmě na to doplatil.
Zuzana Zajícová
21.2.2025 12:32
Tyjo, holubata jsem nikdy nejedla ani nepřipravovala, zato bažanty, kance, srnčí, dančí jo... můj druhý ex byl nimrod, naštěstí mi úlovky předpřipravil. Oskubal, vytrhl a naporcoval, i když mě nemiloval.
Eva Mužíková
21.2.2025 10:28
Diky paní Šárko. Zavzpomínala jsem si na doby, kdy jsem sama chovala holuby. Múj syn " vyrostl" na polévkach z holoubat, pejsek a kočičáci na odpadu. Nadívaná, to byla piplačka, ale výsledek stál za to.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA