FEJETON: Zpověď bordeláře
Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60

FEJETON: Zpověď bordeláře

16. 2. 2025

No dobrá, já to teda přiznávám, už nemám chuť bránit se těm věčným narážkám a připomínkám. Ano, jsem bordelář! Vždycky jsem byl bordelář a patrně jím už vždycky budu. Zřejmě o tom rozhodla konstelace planet v okamžiku mého příchodu na svět.

Fejetony Tomáše Poláka
Hodnocení:
(5.2 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
:-) :-) A o tom to je! Jak píše pan Jiří, "provozní nepořádek". Ona taková hospodyňka s vzorně uklizenou kuchyňskou linkou, nebývá vždy dobrá kuchařka, ale tím nepopírám, že existují dokonalé výjimky :-) :-)
Jan Zelenka
Občas se v tom trochu vidím. Ale snažím se dávat věci na svá místa, protože jako starý sklerotik bych je jen těžko hledal.
Jana Šenbergerová
Ještě horší je, když se sejdou dva takoví, navíc v něčem puntičkáři, v něčem bordeláři. Při takové konstelaci pomůže jen totální tolerance, jinak hrozí totální válka. Zatím se nám daří udržovat to první, což je dobře hlavně pro mě, také to mám "naděleno z hvězd". Navíc čím jsem starší, tím víc "úžasných rozkoší" díky tomu zažívám. Hezky jste to vystihl, moc hezky.
Jiří Novák
Ahojky, jsem bordelář a jsem na to hrdej...miluji tzv. provozní nepořádek :-)
Jana Kollinová
Skvělé čtení, které mi připomíná mého manžela. Nebyl "bordelář", ale sbíral vše, co se mu mohlo i nemuselo někdy hodit, vše odnášel do dílny, pečlivě uspořádal a držel pod zámkem. Klíč nikomu nepůjčil, vždy potřebné nářadí vydal div ne na vyplněnou žádanku. Horší časy nastaly, když mimo byt nebyly nálezy už tak časté a tak začaly mizet věci z bytu. To už jsem rozdýchávala hůř, ale vždy jsem si dokázala poradit a tak při mytí oken jsem uvolnila šrouby spojující dvojskla kuchyňským nožem, protože můj milovaný byl v práci a šroubovák pod zámkem v dílně. Ujížděl na krabičkách všech rozměrů, barev, materiálů. :-)
Marie Faldynová
Pobavil mne nejen článek, ale i komentáře. Já sama umím všechno - kromě ukládání věcí na místo. Bojuji, ale marně.
Václav Šmíd
Článek dobrý, ale nechápu, proč autor používá výjevy z mého života...
Zuzana Zajícová
Uklízet netřeba- to bylo předvánoční heslo mé maminky. Já se tom heslem řídím, protože maminka má vždycky pravdu a já mám uklizeno celoročně.
Eva Kadlecová
Mluvíte mi z duše! Já vyznávám to, co kdysi krásně popsal Miroslav Horníček - malý přehledný nepořádek. A taky mám za to, že uklízením se různé, samozřejmě důležité, předměty naštvou a schovají se. Správný bordelář totiž ví, kde v tom určitém chaosu najde, co potřebuje a předměty jsou spokojené a neschovávají se. Jde jenom o to, důsledně rozlišit tzv. bordel a špínu. To už je ale jiná kapitola.
Jitka Caklová
Jsem ráda, že mě moje děti naučily tolerantnosti k mým vnoučatům.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%