Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Zpověď bordeláře
16. 2. 2025No dobrá, já to teda přiznávám, už nemám chuť bránit se těm věčným narážkám a připomínkám. Ano, jsem bordelář! Vždycky jsem byl bordelář a patrně jím už vždycky budu. Zřejmě o tom rozhodla konstelace planet v okamžiku mého příchodu na svět.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
18.2.2025 09:52
:-) :-) A o tom to je! Jak píše pan Jiří, "provozní nepořádek". Ona taková hospodyňka s vzorně uklizenou kuchyňskou linkou, nebývá vždy dobrá kuchařka, ale tím nepopírám, že existují dokonalé výjimky :-) :-)
Jan Zelenka
17.2.2025 23:29
Občas se v tom trochu vidím. Ale snažím se dávat věci na svá místa, protože jako starý sklerotik bych je jen těžko hledal.
Jana Šenbergerová
17.2.2025 18:34
Ještě horší je, když se sejdou dva takoví, navíc v něčem puntičkáři, v něčem bordeláři. Při takové konstelaci pomůže jen totální tolerance, jinak hrozí totální válka. Zatím se nám daří udržovat to první, což je dobře hlavně pro mě, také to mám "naděleno z hvězd". Navíc čím jsem starší, tím víc "úžasných rozkoší" díky tomu zažívám. Hezky jste to vystihl, moc hezky.
Jiří Novák
17.2.2025 18:13
Ahojky, jsem bordelář a jsem na to hrdej...miluji tzv. provozní nepořádek :-)
Jana Kollinová
17.2.2025 12:04
Skvělé čtení, které mi připomíná mého manžela. Nebyl "bordelář", ale sbíral vše, co se mu mohlo i nemuselo někdy hodit, vše odnášel do dílny, pečlivě uspořádal a držel pod zámkem. Klíč nikomu nepůjčil, vždy potřebné nářadí vydal div ne na vyplněnou žádanku. Horší časy nastaly, když mimo byt nebyly nálezy už tak časté a tak začaly mizet věci z bytu. To už jsem rozdýchávala hůř, ale vždy jsem si dokázala poradit a tak při mytí oken jsem uvolnila šrouby spojující dvojskla kuchyňským nožem, protože můj milovaný byl v práci a šroubovák pod zámkem v dílně. Ujížděl na krabičkách všech rozměrů, barev, materiálů. :-)
Marie Faldynová
16.2.2025 21:42
Pobavil mne nejen článek, ale i komentáře. Já sama umím všechno - kromě ukládání věcí na místo. Bojuji, ale marně.
Zuzana Zajícová
16.2.2025 19:09
Uklízet netřeba- to bylo předvánoční heslo mé maminky. Já se tom heslem řídím, protože maminka má vždycky pravdu a já mám uklizeno celoročně.
Eva Kadlecová
16.2.2025 17:23
Mluvíte mi z duše! Já vyznávám to, co kdysi krásně popsal Miroslav Horníček - malý přehledný nepořádek. A taky mám za to, že uklízením se různé, samozřejmě důležité, předměty naštvou a schovají se. Správný bordelář totiž ví, kde v tom určitém chaosu najde, co potřebuje a předměty jsou spokojené a neschovávají se. Jde jenom o to, důsledně rozlišit tzv. bordel a špínu. To už je ale jiná kapitola.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA