Gambie a Senegal: africký kolorit a lidské příběhy
Všechny fotografie: Poskytnuty z osobního archivu Heleny Přibilové

Gambie a Senegal: africký kolorit a lidské příběhy

12. 2. 2025

Jsou tři hodiny ráno a Oliver nás svým autem dovezl do našeho domova v Gambii, státečku vloženém do Senegalu po obou stranách stejnojmenné řeky. Noční africká vesnice nevypadá zrovna vábně.

Afrika Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Hrádková
V Gambii jsem také byla a s chutí jsem si přečetla Váš článek. Zážitky máme podobné s vámi,navíc jsme zažili únos taxíkem, myslela jsem, že nás unášejí kvůli výkupnému, ale pak se ukázalo, že taxík nebyl licencovaný a ujíždějí před policií. Dále jsem jeli taxíkem někde na Paradise beach, ale nebyl to žádný paradise, ale chatičky pro anglické smažky. Taxikář nabízel manželovi "děvče k potěšení", a když odmítl, tak mě nabízel "dlouhotrvajícího mladíka k potěšení". Když jsme neprojevili o to zájem, nabízel drogy. Brali jsme to s humorem. Líbilo se mi tam, dobré jídlo, užasné bubnování, ženy krásně oblečené, nosily rovněž zvláštní náherné turbany. Sice tam byli rovněž otravovači a nabízeči, ale s tím jsme se vyrovnali.
Helena Přibilová
Děkuji vám všem za zájem o můj článek, kladná hodnocení i milé komentáře.
Jana Šenbergerová
Ráda čtu vaše cestopisy. Jsou obsáhlé, velmi obsažné a fotografie zvyšují jejich autenticitu. Máte smysl pro širší záběr a zároveň pro detail. Díky za sdílení.
Dana Puchalská
Zajímavý cestopis. Děkuju
Martina Růžičková
Děkuji za další cestopisný článek. Poznáváte na svých cestách život místních obyvatel opravdu zblízka. K tomu navíc potkáváte mnoho nevšedních lidí. Moc ráda si o tom všem čtu.
Alena Tollarová
Paní Helenko, ráda čtu Vaše bezprostřední a čtivé zážitky z pro mne naprosto neznámých končin a jsem vděčná za obrázky. Je to přece jen něco jiného než různé televizní cestopisy.
Dagmar Vargová
Díky za Vaše další úžasně zajímavé vyprávění a fotodokumentaci. Když jsem studovala UP v Olomouci, znala jsem jednoho studenta ze Senegalu, jmenoval se Mamadu (těch zahraničních studentů tam bylo samozřejmě víc). Bylo to ještě za socializmu, promovala jsem v červnu 1989. Už si nevzpomínám, co přesně Mamadu studoval. Snažil se "sbalit" jednu z mých spolubydlících, marně...
Jan Zelenka
Měli jste úžasné cesty!
Zuzana Pivcová
Vaše vyprávění mě opět nadchlo. Helenko, pamatuji si, že někdy v 90. letech existovaly u nás nabídky zájezdů, kdy se muselo nejprve dojet autobusem do Londýna, tam přespat a odtamtud letět do Gambie. Jeden známý pán takovýto zájezd absolvoval, ale nebyl moc spokojen. Lákalo ho Safari, ale konstatoval, že zvířata viděli pouze z dálky.:-D
Helena Štěpánková
Vždy se těším na váš nový cestopis. Moc ráda s vámi "cestuji", tolik se toho dozvím! Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%