Konečně jsem nezávislý
Ilustrační foto: Freepik

Konečně jsem nezávislý

9. 2. 2025

Podle mě je nám dobře v tom důchodu. Ještě, aby nám to zdraví vydrželo. Samozřejmě to bude horší. S tím počítám a nějak se na to připravuji. Dívám se kolem sebe. Někteří, i o deset let a více starší, jsou pro mě příkladem, jak na sobě pracovat. 

aktivní senioři stárnutí životní postoj
Hodnocení:
(4.8 b. / 32 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Škopánová
Já i přes tu důchodcovskou svobodu musím dělat spoustu věcí, které mě nebaví, ale jsou nutné např. vařit, uklízet, chodit k lékaři, cvičit atd.
Marie Faldynová
, Také si ráda připomínám výhody důchodu a ty zdravotní potíže si moc neberu k srdci. Články na i60 mi připomínají, že nejsem sama. Přeji všem čtenářům hodně optimismu. ,
Jana Šenbergerová
Sice se říká, že starého psa novým kouskům nenaučíš, ale u lidí to může být jinak. Jen chtít, jak píše pan Berka. U celoživotních morousů to ale bude těžko fungovat. Tady spíš platí, že co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Teď už musím jen to, co v mezích možností chci. A to přeji každému.
TOMÁŠ MARADA
Být v důchodě a ještě být zdravý a ještě prožít s manželkou hodně toho zbývajícího času, je jistě přáním nás všech důchodců. S ženou jsme toho hodně plánovali. Společné cestování do ciziny k moři k milované Makarské nebo další dobrodružství s geocachingem, ale žena náhle zemřela a jsem tady na všechno sám. Přesto jsem dovolenou nezrušil a těším, že i takto nabitá "svoboda" je podobná a možná všem tady popsaným aktivitám důchodců.
Zuzana Zajícová
Mám to podobně. Přeju hodně hezkých dnů a dobrých témat k psaní.
Dušan Brabec
Pravda pravdoucí - čllověk v důchodu si může dělat co chce, kde chce, kdy chce a s kým chce. A pro zpevňování zdraví je vhodné denně chodit svižným tempem pár kilometrů a občas si zajít do pravé finské sauny. Tu saunu praktikuji již přes 45 let! Akorát když jsem ovdověl, tak jsem se z toho skoro rok vzpamatovával a adaptoval na novou realitu. Takže jsem se musel naučit vařit, nakupovat, prát a občas i žehlit... Ale člověk, když chce, zvládne všechno. Chce to pozitivní myšlení! Denně luštím sudoku (pouze obtížné), cestuji v tuzemsku i do zahraničí (akorát již po operaci kyčle nelyžuji), navštěvuji výstavy, koncerty, divadla a občas se potkám s dětmi a potěším s vnoučaty. Prostě na světě je krásně!
Iva Lišková
Osvědčilo se nám s mužem na zámky a hrady chodit ve všední dny, to jste tam někdy vy a průvodce, který má na vás čas. Na dovolenou jezdit v září, např. pronajatá roubenka je levnější a v okolí klid. Článek je pěkný.
Josef Titzl
Také jsem v důchodu si se ženou chtěl užít zbytku života cestováním. Těšili jsme se na to Ale.......žena náhle zemřela a já zůstal sám. Začali zdravotní problémy a tak všechny plány vzali se rozplynul.
Olga Škopánová
Pane Berka i já jsem vás chtěla potěšit, že Ring je vám stále otevřen a vaše názory si své příznivce jistě najdou.
Anna Potůčková
S článkem souhlasím. Nic nemusím, ale můžu. A vaření? Jsem vyučená kuchařka a dokud můžu vařím doma nejen pro nás s manželem ale také pro dceru se 3 dětmi, abych ji trochu pomohla finančně i časově. Je sestřičkou v nemocnici a mnohdy je ráda, že je ráda. Chtěla bych takto ještě pár let fungovat a být k užitku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%