Tvůrčí psaní versus bolení zubů
Úvodní foto Jan Zelenka, ilustrace v textu Pixabay

Tvůrčí psaní versus bolení zubů

31. 1. 2025
glosa
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Chabé zdraví trápí a ještě k tomu zuby. A zuby to jsou nervy a navíc přímo v hlavě. Achich ouvej.
Jana Kollinová
Nevím, zda Múzy mají pro vyvolené limity tvůrčí invence nebo si odskočí na chvíli k jinému svému vyvolenému nebo vybírají dovolenou obdobně jako Smrt ve filmu "Seznamte se, Joe Black" (mimochodem propadák vystavený na hezké tváři hlavního protagonisty), ale v mých představách Múzy nezajímá stáří, jsou bytostmi věčného žití, nechápající světské problémy, bolesti zubů nevyjímaje, ale vrací se ke svým vyvoleným nikoliv na požádání, rutinně, samozřejmě, ale s jejich přibývajícím věkem vytříbeně a pro jejich vnitřní obohacení. Spolu mohou rekapitulovat, prohlížet svazky společně vytvořených literárních děl, bilancovat při sklence nektaru nebo živé vody (Múzy asi neholdují témuž co Dionýsos) a nemají touhu ani potřebu sdílet své pocity s ostatními.
Ludmila Černá
Honzo, asi každý v našem věku ví, co to je, když o sobě dají zuby vědět. Každá bolest je nemilá a jak stárneme, máme strach. Ale dokud o tom dokážeš psát, je to dobré znamení. Múzy tě mají rády. Držím palce, ať máš klid.
Anna Potůčková
Jo zuby....Ty dovedou potrápit a člověkovi znepříjemnit život. Tak Ti přeji, aby nebolely a neotravovaly Ti život.
Věra Ježková
Jo, Jendo, to už napsal Shakespeare: „Ještě nikdo nebyl takový filozof, aby trpělivě snášel bolení zubů“.
Dagmar Vargová
Ano, však vím... vždy se zmiňujete pouze o červeném víně :-). A chápu, že i v hospodském kraválu se dá leccos vytvořit. Prostě chce to občas pobýt mezi lidmi :-).
Jan Zelenka
Dášo, já jsem pivo už nepil, ani nepamatuji. Do Gambáče a kavárny na náměstí chodím pouze na víno. Občas sám, občas s někým. Ale vždy si beru s sebou zápisník. Já jsem, kupodivu, v tom hospodském kraválu, napsal už několik fejetonů. Ale k alkoholikovi mám hodně, hodně daleko! Pokaždé jen dvě dvojky, víc ne.
Dagmar Vargová
Jendo, Váš článek mně evokuje "pohádku" H. Ch. Andersena Tetička bolest zubů... z jeho "pohádek" mám trauma dodnes. Nic proti kolegyním z UH knihovny, které vymyslely každoroční megaúspěšnou akci Noc s Andersenem. Vždy jsem to bojkotovala :-(. Velice s Vámi soucítím. A prý od března nebude anestetikum u zubařů, došlo... auu!!! Jsem šťastná za svého zubaře (už důchodce) a za svoji disciplinovanost, tj. každodenní pečlivá dentální hygiena a cca 3x ročně u dentální hygienistky. Takže takto k tématu zuby. A ten Gambáč... nejsem odborník přes piva, ale všeobecně převládá názor, že Gambrinus je to nejhorší pivo. Osobně tedy si užiju vynikající pivo ve Svatováclavském pivovaru v Olomouci, vaří si ho tam sami. Taková višeň 13° prostě nemá chybu. Ale však vím, že Vy jste spíš na víno. My s manželem taky :-).
Alena Velková
Doufám Jendo, že už tu hrůzu se zubama budeš mít co nejdřív za sebou. Drž se!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%