Odpolední zkouška
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Odpolední zkouška

24. 1. 2025

O tom, že jsem díky své hlouposti přišla o můj oblíbený foťák, jsem už informovala a že jsme už koupili nový, taky. Je čtvrtek a já jsem na odpoledne objednaná do města na pedikúru. Vzala jsem to jako možnost svůj nový foťáček vyzkoušet. Venku sice nebylo zrovna slunečno, ale spíš trochu temněji a sněžilo. Myslím, že jsem udělala dobře.

Vystoupila jsem z trolejbusu u OD Labe, potřebovala jsem něco koupit. Venku přestalo sněžit, a tak jsem vyšla ven zadním vchodem a fotila, co se dalo. Moc se mi líbila okrasná tráva mezi OD Labem a OD Fórum. Uprostřed mezi domy se nachází tzv. šikmý kostel Nanebevzetí panny Marie, je z jedné strany v rekonstrukci. Pár metrů dál je kostel Sv. Vojtěcha a další velká budova je Národní banka. Pedikúra netrvala dlouho, a tak se mi povedlo vyfotit ještě Mírové náměstí s budovami několika bank.

Nakonec jsem skončila na Lidickém náměstí. Naproti přes silnici je krásné Ústecké divadlo a hned vedle taktéž moc hezké Ústecké muzeum. Zelená budova naproti je Ústecký magistrát a vedle Krajská správa PČR. Vím, že to není nic světoborného, ale neudělat radost sobě a třeba i těm, kdo si to přečtou a bude se jim to líbit, by byla asi škoda.

Přeji vám radost a spoustu krásných zážitků po celý rok 2025, samozřejmě také zdraví a objevování nových věcí.

fotografování města a obce
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Krajíček
Napřed jsem si myslel, že jsem si omylem vzal k monitoru špatné brýle. Ale pak mi došlo, že to bude úmysl, ty fotky tak hezky rozmazat.
Soňa Prachfeldová
Hezká premiéra, sice počasí je jaké je, ale fotky pěkné, až bude slunečno, tak budou ještě hezčí.
Věra Ježková
Naďo, pěkně jsi foťáček zprovoznila. :-)
Helena Votíková
I přes to pošmourno foťáček fotí hezky. Jarní fotky budeš mít Naďo jak na výstavu. Už se těším. Teď mám radost, že tu jsou místa, která znám.
Anna Potůčková
Nadi, na focení Ti počasí moc nakloněno nebylo. Ale nevadí, vyzkoušela jsi co foták dokáže a jistě se už těšíš na sluníčko a jezero Miladu, odkud jsou vždy hezké fotky.
Alena Velková
Gratuluju k foťáku, už aby byly příznivější podmínky k focení...no prostě jaro :-)
Jana Kollinová
Naďo, plna vzpomínek na svá studijní léta v Ústí počínaje rokem 1959 jsem byla zvědavá na Tvoji nabídku aktuální "vizáže" Ústí nad Labem a ze všeho nejvíce na šikmou věž kostela, který byl tehdy v blízkosti autobusového nádraží. Píšu tehdy s vědomím, že kostel tam stojí, ale autobusové nádraží je možná někde jinde. Jsem nadšená jak čas pozitivně ovlivnil vzhled Ústí mého mládí. Nabízím ke zvážení, zda bys mohla u některých fotografií doplnit kratičký název fotografovaného objektu. Je to jen moje prosba, prosba seniorky, které se obrazy dob dávno minulých někdy rozostřují a moc by si přála vrátit se zpět v čase alespoň virtuálně, přesto v rámci nabídky přesných informací. Ale to je asi jen takový můj seniorský rozmar. Tvoje cestování sleduji pravidelně i když někdy nekomentuji.
Zdenka Soukupová
Naďo, zkouška dopadla na výbornou. Postup do dalšího kola zajištěn. :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Naďo foto je hezké a přeji s novým foťákem hodně zajímavých fotek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA