Všechny fotografie: Poskytnuty z osobního archivu M. Ženatové
Lednová vzpomínka na mladá léta
28. 1. 2025Je dnes hodně nevlídně, a tak velmi ráda usedám k počítači, abych si trochu zavzpomínala. Minulou neděli mi v noci začal bolel krk, zuby, a tak jsem zůstala přes den doma v teple.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
30.1.2025 20:03
Maruško, jako vždy hezké počteni, naladila jsi mě, že snad také zavzpominám.
Hana Rypáčková
30.1.2025 09:07
Hezké vzpomínání, těch brigád bylo.... A té zábavy a legrace taky....Ještě ráda si na zahradě v popelu upeču brambůrky...Dík za vzpominku..
Dana Puchalská
30.1.2025 06:51
Maruško, děkuju za milou vzpomínku. I já ač holka z Prahy jsem jezdila na bramborovou brigádu. Bylo to na učňáku. A byli jsme v Pelhřimově. Celý týden. Pravda,že moc peněz jsem si tenkrát nevydělala ale ráda na ten týden vzpomínám.
Zdenka Jírová
29.1.2025 01:33
Také jsemjezdila se školou pomáhat na vybírání brambor, česání chmele, na jaře jednotit řepu - to jsme jezdili i v polovině 60. let z práce. To vždy nás, laborantky a úředníky naložili do autobusu a odvezlo někam na pole. Jídlo jsme dostali a užili si plno legrace jako děti, tak i jako zaměstnanci. Dnes by se taková brigáda považovala za újmu na vývoji dětí. My jsme žádnou újmou netrpěli.
Naděžda Špásová
28.1.2025 14:47
Jojo, to byly časy. Byla jsem taky na intru a to v Praze. Školní brigády jsme taky zažily, byly jsme holčičí škola. Chmel jsme si vychutnaly ve Vidhosticích, což spadá do Vroutku, to je moje rodná obec. Tenkrát mě vroutecký kluci měli nejradši, ale měli smůlu. No a bramborovou brigádu jsme si odbyly v Eši u Pacova na Pelhřimovsku. Tam jsme si užily na ubytovně tolik myší, že na to do dneška vzpomínám. :-)
Alena Tollarová
28.1.2025 13:14
Maruško, to je krásné vzpomínání na mladá léta. Úplně cítím vůni ohníčku s bramborovou natí a pečených trochu černých brambůrek. Vyskočila na mě jedna z mála vzpomíne na tatínka, jak mu sedím na klíně u sporáku a na plotně se opékají plátky brambor nebo proužků vyváleného nudlového těsta. Na polní brigády se školou jsem také jezdila. Dnešní děti to dobrodrůžo bohužel neznají :(
Dagmar Vargová
28.1.2025 09:53
Moc hezký článek a super fotky. Krásné mladé holky, jak se říká "obraz zdraví" :-).
Eva Mužíková
28.1.2025 09:26
No to je vzpomínka, která mne potěšila moc. Chuť pečených, občas spálených brambor, kdy černá kůra vrzala mezi zuby, nebo blátem obalené boty při praxi. Studovala jsem na SZTŠ. A ty natupírované hlavy, to jsme si s kamarádkami vzájemně o přestávkách " vypomáhaly". Krásná léta
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA