Úvodní foto: Pixabay
Dopis Ludwigu van Beethovenovi
22. 1. 2025
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
27.1.2025 17:55
Věrko, pozdě, ale přece. Už konečně mohu na opět íčku řádit. Mám rád tvé články, ať už jsou o čemkoli, mají obsah a hlavu a patu. Je v nich znát tvá dlouholetá praxe. Tento článek je originální svým námětem. Zpracování je ovšem skvělé!
Marta Hrušková
26.1.2025 10:14
Milá paní Věro,
to je krásné vyznání! Na web i60 nechodím úplně pravidelně, především z nedostatku času.
Váš příspěvek mě ale alespoň zpětně inspiroval k přemýšlení, komu bych byla napsala já. Adeptů jsem našla víc, spíš hodně. Po tvrdé selekci mi zůstali především spisovatelé: Karel Čapek a Richard Halliburton, o kterém jste nejspíš nikdy neslyšela. Byl to americký novinář, dobrodruh a cestovatel, žil v letech 1999 – 1939 (pravděpodobně zahynul při přeplavbě Atlantiku, ale teorie o jeho zmizení byly nejrůznější, i třeba únos marťanů). První jeho cestopis jsem četla někdy v 7. třídě ZDŠ a od té doby jsem měla jedinou touhu – cestovat. Nu, v 60. a dalších letech přání sice zbožné, ale ne moc reálné. A když už to „šlo“, byly malé děti a práce a své staré sny jsem tzv. pustila k vodě. Samozřejmě jsme cestovali i s rodinou a viděli jsme leccos, ale ve šlépějích R.H. jsem nešla.
A dnes už bych ta vysněná místa ani vidět nechtěla, protože hromadný turismus atmosféru mnoha míst naprosto … minimálně odsunul do pozadí.
Alena Vávrová
26.1.2025 06:19
Věrko, úžasný příspěvek! Taky miluji Ódu na radost- byla to jedna z prvních písní, co jsem se naučila, když jsem po letech začala znovu zpívat ve sboru. ( A s tím Polámaným mravenečkem to je tedy gól! )
Vlasta Ledlová
24.1.2025 16:23
Věro, děkuji za připomínku tohoto génia. Kdysi jsem četla jeho životopis od Antonína Zhoře Sám proti osudu a dodnes na knížku vzpomínám. Před několika lety mě dcera pozvala na Ódu na radost do Westminsterskeho opatství. To byla dvojitá radost.
Soňa Prachfeldová
23.1.2025 14:29
Oh, děkuji ti Věrko, takhle krásně lidsky nám přiblížit hudebního génia.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA