Mám dvě děti. Jako paní Palachová...
FOTO: Poskytnuto z osobního archivu Zuzany Zajícové

Mám dvě děti. Jako paní Palachová...

21. 1. 2025

Mít děti je nejvíc. Aspoň já to tak cítím. Mít dvě  zdravé, chytré, hodné a krásné děti je tak moc, že to nedokážu popsat...

Je mi moc smutno. Za všechny matky, které přišly o svoje děti. Za maminku Jana Palacha... Sama jsem byla dítě, když se to stalo; malá holka, co z toho už ale měla  rozum. Byla to strašná doba tehdy v tom bezčasí... bezmoc a zoufalství.

Po třiceti letech jsem chodila demonstrovat, někdy i se svými dětmi. Byla to hrozná doba, jen ten vztek pomalu ale jistě narůstal.

Moje děti už mohly studovat, můžou dělat práci, která je baví a naplňuje, a já jsem šťastná matka. Vůbec si nedovedu a nemůžu představit, jak bych mohla dál žít, kdybych svoje děti ztratila…

Jen mi je dnes moc smutno...

Terezka

Moje dcera Terezka. Krásná, chytrá, vzdělaná, hodná, laskavá. Stará se nejen o své dva syny, ale taky o holky, co měly v životě velkou smůlu. Je psycholožka v diagnostickém ústavu.

Jakub

Můj syn Jakub. Chytrý, vzdělaný, laskavý a hodný. Taky krásný chlap je z něj. Je malíř a maluje nádherné obrazy.

děti rodina
Hodnocení:
(4.9 b. / 36 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Správně Honzo, od této chvíle už jen pochvalné příspěvky jsou povolené!!!! HOWGH!
Jan Raška
Souhlasím s paní Danou Strakovou, že už by to opravdu stačilo. Hezký příspěvek, který byl napsán od srdce, rozpoutá takovou nesmyslnou bouři. Stále nové a nové komentáře už ani nejsou věcné ale spíše trapné. Tak bych už opravdu poprosil o ukončení diskuze. Děkuji.
Jitka Caklová
:-) :-) :-) Ano, vždy musí přijít někdo "svatý", kdo dobru i zlu udělá přítrž a aby toho nebylo málo, tak jako návdavek, přidá ještě svoji "pravdu" :-) :-) :-)
Zuzana Zajícová
Dano, děkuju...
Dana Straková
No tak už by to snad stačilo ne? Už jste se k tomu vyjádřili, tedy pardon, spíš vyjádřily všechny, co to považovaly za nutné. Já k tomu původně nic psát nechtěla, snad jen poděkovat za článek a vzpomínku, ale ta smršť, co se tady strhla se mi vůbec nelíbila a tak jsem do toho nezasahovala. Ale když tedy každá, tak já taky. Děkuji Zuzko za odvahu napsat k tak závažné události něco, s čím každá matka musí souhlasit. A také děkuji za odvahu svěřit se se svým štěstím, že máte zdravé, chytré a úspěšné děti. Bohužel jak je vidět, to se stále v této společnosti neodpouští...
Olga Škopánová
Paní Kollinová a to mi vyhrožujete, nebo mi prorokujete jen samá pozitiva?
Jana Kollinová
Omlouvam se autorce clanku za zneuziti diskuzniho prostoru, ale nemobu se ubranit sdileni slov meho pana profesora cestiny k doplneni predesleho prispevku " jazyku zlolajny". Berte jako metaforu.
Jana Kollinová
19:15 Pani Skopanova i bez vestecke koule nechtejte vedet co vas ceka
Jitka Caklová
H.R. KAŽDÁ láska je bezpodmínečná. Pokud existují podmínky, není to láska, ani ve vztahu matka - dítě. Například, "Když budeš hodná/ný, budu tě mít ráda."
Jitka Caklová
Víte kolik lidí se dnes cítí dokonalými díky čemukoliv? Ale co s tím, když to z nich nevyzařuje a na čele to napsané mít nemohou. Tak to napíší třeba na íčko. I když dokonalá nejsem, tak nejsem jiná, dávám o sobě vědět a také čtu, že to každému "nevoní". No a co :-) :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA