Všechny fotografie: Vladislava Dejmková
Také nedáte dopustit na kysané zelí?
19. 1. 2025Určitě jste to už slyšeli nebo četli. Kysané zelí je vitamínová bomba, má blahodárný vliv na naše zdraví a navíc skvěle chutná. Je to ideální potravina pro zimní období, kdy tělo trpí nedostatkem světla a na každém rohu na nás útočí viry či bacily.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
19.1.2025 16:51
Jeden recept lepší než druhý.... zelí mám ráda. Pamatuju se na dobu,kdy jsem chodila pro zelí do obchodu s kastrůlkem. Bylo skvělé. A na různých trzích jsem ho kupovala také,například ve Všetatech. Mňamka
Věra Ježková
19.1.2025 16:37
Vlaďko, kysané zelí mám ráda, recepty jsou pěkné. Nějaký vyzkouším. Jen si nejsem jistá, co by řekl můj žaludek na kombinaci kysaného zelí a kysané smetany. :-)
Eva Mužíková
19.1.2025 13:18
Vlaďkooooo, Ty mne " bavíš". Laká mne ta zelná polévka, kterou znám trochu jinak. Jo a tu fermentovanou zeleninu děĺám i v mém malém bytě. Nádobu naplním dost hluboko pod okraj, aby obsah. který se při fermentaci zvětšuje nevytékal. Dávám jí na tàc do koupelny, denně upěchuji a cca za 3 dny uzavřu na pevno a šup do chladničky. Zrovna dnes jsem ji měla jako přílohu k řizku z kapra a br. kaši.
Jarmila Komberec Jakubcová
19.1.2025 13:03
Kysané zelí mám ráda syrové, kupuji ho v blízké farmářské prodejně a dělám z něj zelný salát jako přílohu.
Marie Seitlová
19.1.2025 12:37
Kysané zelí mám ráda, nekupuji v obchodech, mám zdroj doma kvašeného zelí. To je výborné.
Jitka Caklová
19.1.2025 10:54
Ano, jak je v článku zmíněno, tepelná úprava kysaného zelí likviduje vše užitečné, co v něm je. Proto mám nejraději kysané zelí, co je na titulní foto a k němu krajíc chleba se škvarkama. Vařím převážně ze syrového zelí hlávkového i když v něm také ničím vitamíny. Ale, proti gustu žádný dišputát :-) :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA