Restaurace U Pinkasů v roce 1963. FOTO: Jovan Dezort, ČTK
Dopis tatínkovi do nebe aneb není pivař jako pivař
20. 1. 2025„Maruško, jdu s Janičkou pro pivo,“ volal jsi z předsíně k večeru na maminku. „Proč s Janičkou? Je nejmladší a je to holka, vem si Pavla, to je kluk,“ namítala maminka. „Ne, jdu s Janičkou,“ odpověděl jsi významně.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
26.1.2025 20:05
Hezké, milé povídání o tatínkovi a pivu. Tak jste to krásně popsala, až jsem dostala chuť na jedno orosené.
Hana Polednová
25.1.2025 12:04
Moc hezká vzpomínka na tatínka. Podobně vzpomínám na dědečka, chodila jsem mu také pro pivo.
Blanka Lazarová
21.1.2025 08:56
Krásná vzpomínka. Vrátila jste mě do dětství, kdy jsem jako malá také chodila se džbánkem tatínkovi pro pivo. Ale se skleněným a malovaným, na 3 piva. Mám ho dodnes, jen ty malované sklenice nepřežily. Škoda.
Zdenka Jírová
21.1.2025 00:24
Také jsem chodila tatínkovi de džbánkem pro pivo. Tatínek byl řidič z povolání, tak celý den nepil nic s alkoholem a pivo pil až k večeři. Byla jsem holka tak asi id 9 let jsem pro to pivo chodila. V naší ulici a sousední bylo několik hospod, ale já měla určeno, kam mám jít. Přiznám, že jsem trochu upíjela. Dodnes si ráda dám skleničku piva po dobrém obědě, ale jinak pivo nepiji.
Eva Mužíková
20.1.2025 19:33
Zajímavý člànek. Také jsme doma měli Vámi zmiňovaný dřevěný džbánek s pokličkou, na povrchu byl takový pruhovaný a překvapivě lehký. Děkuji tak za návrat i do mého dětství.
Vladislava Dejmková
20.1.2025 16:54
Krásné vzpomínky okoŕeněné množstvím bystrých postřehů. Moc hrzky se to četlo.
Michaela Přibová
20.1.2025 15:34
Váš článek se mi moc líbil. Je hezky napsaný nejen o lásce k pivu. A bez sentimentality. Děkuji za hezké počteníčko.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA