Ilustrační foto: Freepik
Věra (67 let): Já a chodit na terapie? Tak dříve bych se tomu vysmála
22. 1. 2025Dělala jsem si legraci z lidí, kteří mluvili o tom, že chodí na terapie. Smála jsem se každému, kdo veřejně mluvil o svých psychických problémech. Byla jsem přesvědčená, že se tak jen chtějí dělat zajímaví.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
23.1.2025 17:43
Zjistila jsem už dávno,že člověk zůstane na všechno sám, myslím tím vnitřně,duševně,tak jsem si na to zvykla a smířila se s tím.Nepotřebuji se nikomu svěřovat,umím se se vším vyrovnat a zůstat nohama na zemi.V mládí jsem si psala deníčky, teď na stará kolena už si to jen před spaním zrekapituju a žiju dál.
Dana Straková
22.1.2025 19:47
Jsem vychována k tomu, že pomocnou ruku najdu vždy na konci svého ramene ale co se týče psychických problémů, ty není dobré si nechávat pro sebe. Ovšem člověk musí mít někoho takového, komu se svěřit může a už jen tím se mu často podaří si situaci ujasnit a zpracovat i když od kamarádky třeba žádnou zásadní radu nedostane Ono stačí to, že někomu stojí za to ho vyslechnout. Nevím ale, zda bych se dokázala svěřit úplně cizímu člověku, byť by to byl promovaný psycholog, ale nikdy se nemá říkat "nikdy".
Marie Faldynová
22.1.2025 15:29
O lidských vztazích toho nikdy nebudeme vědět dost. Jsem ráda, že psychologická pomoc u nás dává možnost se poradit. Každý jsme jiný, někdo si to vyřeší a jiný to sám nezvládne. Určitě lidi v problémech nepovažuji za neschopné.
Naděžda Špásová
22.1.2025 13:29
Je to už dávno, ale kdysi mě šikana v zaměstnání donutila chodit k psycholožce a dobře jsem udělala. Není to moc příjemné, když si na vás někdo vybíjí svoje ego.
Jindřich Berka
22.1.2025 08:31
Samozřejmě chápu, že jsou lidé, co to potřebují. Sami si s tím neumí poradit. To je normální. Já jsem vždycky když jsem měl nějaké problémy, tak jsem si položil otázku: "Stalo se to jenom tobě"? Většinou nikoliv. Samozřejmě nevím jestli někdy také pomoc nepřivítám. Vyhrabat se z toho, ale musí každý sám. Bez úsilí mu ani psychoterapeut nepomůže. Jindra
Jana Šenbergerová
22.1.2025 07:55
A přesně tak to je. Dokud něco nezažijeme na vlastní kůži, nemáme představu, jen domněnky. Pokud zažijeme, může být naše představa podobná, ale málokdy stejná, protože naše nastavení a životní zkušenosti jsou různé. Proto si mohu o čemkoli myslet cokoli, ale nepřísluší mi cokoli posuzovat jako dobré nebo špatné, protože o tom vím jen to, co si myslím, že vím. A proto záleží jen na mně, jak se se svými problémy vyrovnán.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA