Ilustrační foto: Pixabay
Bez mobilu jako bez hlavy aneb temná stránka mobilních telefonů
11. 1. 2025Po snídani jsem otevřela počítač, nahlédla do pošty, prošla aktuální zprávy a po chvíli mě na Seznam.cz zaujal článek s titulkem „Chcete si udržet paměť až do stáří? Zahoďte chytré telefony!“
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Seitlová
11.1.2025 09:33
Chápu vás, ve stresu ani nevíme či jsme. Kdysi jsem si pár tel. čísel pamatovala, ale nyní ne. Ale pin, svůj telefon, rodné číslo ano. Měla bych si zapamatovat alespoň sousedky telefon.
Jarmila Komberec Jakubcová
11.1.2025 09:12
Chytrý telefon určitě nezahodím, ale mám vždy u sebe v kabelce notýsek s tel. čísly pro případ "co kdyby". Pamatuji si tři tel. čísla rodinných příslušníků, PINy od plat. karet. Je oho dost co si musím pamatovat třeba hesla k otevření různých počítavých stránek atd.
Hana Rypáčková
11.1.2025 08:51
To je fakt ...Ve stresu nedám dohromady ani rodné číslo . Musela jsem si najít bílou stěnu a číslo jakoby přečetla.. Nevěděla jsem, jestli se pod den narození nevkládá taky něco, jako pod měsíc.. Vyděsilo mne to.. Asi bych tiše fňukala v čekárně, než by se vnuk začal zajímat, proč nevolám a telefon zvoní a zvoní. Doufám, že by volal do veteriny..
Daniela Řeřichová
11.1.2025 08:46
Naprosto chápu, člověk v citovém rozpoložení je myšlenkami jinde; já jsem si jednou ve spěchu do nemocnice zabouchla byt s klíčemi a mobilem uvnitř. V chytrém telefonu toho mám uloženo hodně a tuším, že až klekne, tak to bude nemilé. Nicméně navíc mám v peněžence na papírku PIN ke kartě, byť se to nemá, a telefonní číslo na dvě blízké osoby.
Dana Straková
11.1.2025 08:36
Paní Jano, chápu vás, navíc zjistit to, že potřebné číslo opravdu nevím, je ve vámi popsané situaci skutečně smutné. Ale samozřejmě uznávám, že v hlavě už spoustu údajů, které jsme dokázali předat paměti mobilního telefonu prostě nemáme. Já si sice číslo mobilu na syna a manžela pamatuju, ale netuším, jestli bych je v nějakém stresu z hlavy vylovila. Snad jo, ale ruku do ohně bych za to nedala. A s tím zahozením chytrých telefonů nesouhlasím. Znám lidi, co dosud používají telefon tlačítkový a že by to byli nějací myslitelé a věděli toho víc, než my "chytře mobiloví" se mi opravdu nezdá. Většina z nich navíc prohlašuje, že už se nic nového učit nechce a nebude, že na to už nemá hlavu ... Tak nevím, že by jí měli plnou jiných nezbytností?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA