FOTO: Rezidence Cézava
Bydlí hned naproti nemocné manželce. Unikátní domov pro seniory spojuje pohodlí a špičkovou péči
10. 1. 2025Po šedesáti šesti letech společného života bylo pro Jaroslava Kunzeho nemyslitelné, aby se odloučil od manželky, a to i ve chvíli, kdy její zdravotní stav začal vyžadovat intenzivní pečovatelskou službu. Únavné dojíždění do speciálního zařízení i nedostatek soukromí v něm je oba odrazoval od klasických „pečovateláků“.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
11.1.2025 17:46
Viděla jsem v televizi pořad z otevírání této rezidence. Asi je zařízení velmi komfortní ale tom odpovídá i cena o které se nepíše. Jedná se o soukromé zařízení a tak si klient musí vše hradit. Jiné to je v zařízeních státních či městských o kterých třeba píše Helenka či Eva M.
Helenka Vambleki
11.1.2025 12:31
Proč je asi v tomto zařízení volno a nabízejí umístění bez pořadníku si určitě každý odpoví sám při pohledu na svůj dopis o zvýšeném důchodu. Naštěstí jsem za vodou, bydlím v domě s pečovatelskou v bezbariérovém bytě 0+1 /27m2/ s balkonem. Dům se 14 byty je v klidné lokalitě mezi rodinnými domy a má velkou zahradu. A to nejdůležitější: nájem a služby za 4500,- + záloha elektřina 800,- + O2/TV+net+telefon/600,- + obědy pondělí až pátek za 95,-/den + služby pečovatelek, které si nasmlouváte za 165,-/hod(nákup, úklid, osobní asistence......) A to jsou sakra jiné počty než v Cézavě, ale i dalších podobných v republice, u nás blízko např. Senior park Rychvald s podobnými "výhodnými" cenami pouze pro VIP seniory.
Věra Prokešová
10.1.2025 15:31
Skvělá práva pro seniory, úplně jako v pohádce. Ale jen pro určitou sortu lidí.
Eva Mužíková
10.1.2025 13:59
Jestli tomu dobře rozumím, 20 000,-kč je nájem včetně energie a vody. Stravu a pečovatelské služby si hradí každý podle potřeby. Ještě by mne zajímalo, kilik stojí pobyt Jaroslavovu manželku. Nebo také 20 000,- kč plus služby Ale usuzuji, že ona potřebuje celodenní péči a to se hodně prodraží i když asi pobírá přispěvek na péči. Zajímá mne to proto, že moje známá shání umistěni pro tatinka.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA