Bydlí hned naproti nemocné manželce. Unikátní domov pro seniory spojuje pohodlí a špičkovou péči
FOTO: Rezidence Cézava

Bydlí hned naproti nemocné manželce. Unikátní domov pro seniory spojuje pohodlí a špičkovou péči

10. 1. 2025

Po šedesáti šesti letech společného života bylo pro Jaroslava Kunzeho nemyslitelné, aby se odloučil od manželky, a to i ve chvíli, kdy její zdravotní stav začal vyžadovat intenzivní pečovatelskou službu. Únavné dojíždění do speciálního zařízení i nedostatek soukromí v něm je oba odrazoval od klasických „pečovateláků“. 

bydlení domov pro seniory stárnutí
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Viděla jsem v televizi pořad z otevírání této rezidence. Asi je zařízení velmi komfortní ale tom odpovídá i cena o které se nepíše. Jedná se o soukromé zařízení a tak si klient musí vše hradit. Jiné to je v zařízeních státních či městských o kterých třeba píše Helenka či Eva M.
Helenka Vambleki
Proč je asi v tomto zařízení volno a nabízejí umístění bez pořadníku si určitě každý odpoví sám při pohledu na svůj dopis o zvýšeném důchodu. Naštěstí jsem za vodou, bydlím v domě s pečovatelskou v bezbariérovém bytě 0+1 /27m2/ s balkonem. Dům se 14 byty je v klidné lokalitě mezi rodinnými domy a má velkou zahradu. A to nejdůležitější: nájem a služby za 4500,- + záloha elektřina 800,- + O2/TV+net+telefon/600,- + obědy pondělí až pátek za 95,-/den + služby pečovatelek, které si nasmlouváte za 165,-/hod(nákup, úklid, osobní asistence......) A to jsou sakra jiné počty než v Cézavě, ale i dalších podobných v republice, u nás blízko např. Senior park Rychvald s podobnými "výhodnými" cenami pouze pro VIP seniory.
Olga Škopánová
To je ještě tady na zemi nebo už v nebi?
Věra Prokešová
Skvělá práva pro seniory, úplně jako v pohádce. Ale jen pro určitou sortu lidí.
Eva Mužíková
Jestli tomu dobře rozumím, 20 000,-kč je nájem včetně energie a vody. Stravu a pečovatelské služby si hradí každý podle potřeby. Ještě by mne zajímalo, kilik stojí pobyt Jaroslavovu manželku. Nebo také 20 000,- kč plus služby Ale usuzuji, že ona potřebuje celodenní péči a to se hodně prodraží i když asi pobírá přispěvek na péči. Zajímá mne to proto, že moje známá shání umistěni pro tatinka.
Hana Šimková
To je fajn, ale já tak velký důchod nemám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%