Marta (71 let): Mám helikoptérovou snachu a rozmazleného vnuka
Ilustrační foto: Freepik

Marta (71 let): Mám helikoptérovou snachu a rozmazleného vnuka

9. 1. 2025

Moje snacha všechno ví nejlépe a je mistryní v interpretaci toho, co četla na internetu. Léta jsem mlčela, protože jsem nechtěla být protivná tchyně. Ale nyní dlouho hromaděné napětí v rodině vybouchlo. Zažívám nepříjemné období a naději na změnu nevidím.

Můj příběh rodina vnoučata
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.9 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
... na svých dětech a jejich protějšcích.
Jitka Caklová
Mám 2 děti a 4 vnoučata, 26, 19, 8, 3. Společné Vánoce jsme nikdy neměli a povánoční velké rodinné sešlosti jsou už minulostí. Výchovu vnoučat nechávám na svých dětech. Nedělá mi problém být tolerantní a občas přimhouřím oči, když něco vidím jinak. Mám je všechny ráda, těším se na jejich návštěvy, ale jsou i chvíle, kdy je mám radši, když odcházejí :-) :-) :-)
Miluše Hasenohrlová
Mám dvě dcery a tři vnoučátka, různého stáří. U nás se chovají tak jak se má k babičce a dědovi, nenechala bych si demolovat byt. Doma to také nedělají. Vždycky se na všechny moc těšíme.
Jitka Hašková
Sice jsem neměla děti, kdybych je měla, určitě bych postupovala jak jsem se naučila od své matky a babičky. U rodičů jsem se musela chovat, jak řekli rodiče, u babičky podle toho, jak ona byla zvyklá. Souhlasím s těmi, kteří se v diskusi vyjádřili, že by si to nenechali líbit. Buď by se chovali podle vašich pravidel, nebo by přišli jen na krátkou návštěvu.
Jitka Hašková
Sice jsem neměla děti, kdybych je měla, určitě bych postupovala jak jsem se naučila od své matky a babičky. U rodičů jsem se musela chovat, jak řekli rodiče, u babičky podle toho, jak ona byla zvyklá. Souhlasím s těmi, kteří se v diskusi vyjádřili, že by si to nenechali líbit. Buď by se chovali podle vašich pravidel, nebo by přišli jen na krátkou návštěvu.
Eva Kopecká
Řekla bych, že Vánoce pouze s manželem či sama se sebou a někdy potom krátká návštěva mladých by mi postačily. Abych měla jako hostitelka na starosti, jak jsem vyrozuměla, dlouhou návštěvu mladých a zrovna takových, kterým se nelze zavděčit? To bych jim doporučila, aby zůstali doma. A já bez nich bych měla mnohem méně práce a mnohem víc klidu. Maminka si neuvědomuje, že z jejího synka nikde nebudou u vytržení. Ať s ním přijde ke komukoliv, ten bude rád, až je uvidí odcházet. Za každou cenu, zejména za takovouto, bych rodinné svátky opravdu mít nechtěla.
Hana Řezáčová
Paní Marto, neřešte věci, které jsou v rodině syna jinak, nemůže přece vše být stejné jako když byly vaše děti malé ... Podle mne je dobře, že klouček chodí do kroužků ( však časem jich bude méně jak bude ve škole víc učení ), je dobře, že ho snacha vozí ( devítiletý kluk má sám jezdit po městě, a v zimě potmě?), je fajn , že u vás tráví Vánoce - no, tak udělám řízky, a že nechce zrovna ven, kdy se chce vám, no, tak bóže :-) atd. atd. ... Každá rodina je přece jiná, a i dcery to mají po svém, i snacha to chce mít po svém ( a je třeba to respektovat ) ... Neřešte u malého kluka jaký bude v dospělosti - možná to bude tak jak píšete, možná ne - není všechno ve výchově, ve hře je i osobnostní založení každého jedince, někdo je "moucha", jiný dobrodruh, a to bez ohledu na výchovu ... Buďte ráda, že máte zdravého vnoučka a že rodina syna funguje ( pravidla jsou jejich záležitost ) a netrapte se tím, co k trápení není ...
Lenka Kočandrlová
Je to smutné,jak některé matky zcela zapomenou používat svůj mozek. Však ono ji to brzy dožene a bude lomit rukama nohama,že ji syn neposlouchá,ba posílá ji do někam. Já bych jim řekla,že příště ať si zůstanou doma,že nemám zapotřebí trpět nevychovaností vnuka,i za cenu,že bych ho neměla vidět. Myslím,že je vina soc.sítí - tam si někdy navzájem sdělují ženy naprosté kraviny a vytahují se před ostatními,co u nich doma dělají,jak (ne)vychovávají, a hlavně promarňují spousty času odpovídáním na blbosti,všelijakým lajkováním a pak jim ani ten čas na dítě nezbývá,takže jsou vlastně rády,že synek patlá na tabletu a tzv. neotravuje.
Lenka Kočandrlová
Je to smutné,jak některé matky zcela zapomenou používat svůj mozek. Však ono ji to brzy dožene a bude lomit rukama nohama,že ji syn neposlouchá,ba posílá ji do někam. Já bych jim řekla,že příště ať si zůstanou doma,že nemám zapotřebí trpět nevychovaností vnuka,i za cenu,že bych ho neměla vidět. Myslím,že je vina soc.sítí - tam si někdy navzájem sdělují ženy naprosté kraviny a vytahují se před ostatními,co u nich doma dělají,jak (ne)vychovávají, a hlavně promarňují spousty času odpovídáním na blbosti,všelijakým lajkováním a pak jim ani ten čas na dítě nezbývá,takže jsou vlastně rády,že synek patlá na tabletu a tzv. neotravuje.
Ivana Horváthová
Dobrý den,mám 4 vnoučata ve věku (8,9,11 a 12 let) od 2 dcer.Vnoučata jsou fajn a pokud jsou u mě,tak se musí řídit mými pravidly.Dcery a zeťové s tím problém vůbec nemají,ba naopak.Takže vůbec nechápu,že jste se nechali malým tyranem a jeho matkou takhle ,,utlačovat",a to ještě u vás doma.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%