Úvodní foto Jan Zelenka, ilustrace v textu Pixabay.
Glosa o jednom šedivém dni
30. 12. 2024Byl jednou jeden úplně šedivý den. Nebe bylo zatažené a ptáci nelétali a nezpívali. Někam zalezli. A lidé byli také někde zalezlí. Zřejmě doma. Ani děti si nehrály na hřišti. Sídliště ovládlo ticho. A ten den byl celý úplně šedivý.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
31.12.2024 15:47
Také si někdy postesknu, že čas utíká hrozně rychle, nelze ho zastavit, nestačím se ani ohlédnout a je tu druhý den. Šedivé dny nemám ráda, doslova mě děsí...
Olga Škopánová
30.12.2024 21:42
Zkrátka a dobře čas běží stále stejným tempem a bude se s tím muset smířit i pan Zelenka.
Naděžda Špásová
30.12.2024 19:07
Jendo, to slunce doma ti opravdu moc přeji. Já jsem si dneska odpoledne užila s dcerou nákupní den a skepse z dnešního dne byla pryč. Přeji tobě a tvým blízkým štěstí, lásku, spisovatelské nápady a pohodu do roku 2025.
Hana Rypáčková
30.12.2024 17:49
Ráno bylo šedivé, ale cestování krajinou tak potěšilo...Vždy něco hezkého šeď zažene..
Jan Zelenka
30.12.2024 17:35
Alenko V. , přijela dcera, den proto nemůže být šedivý. A nová kniha se už blíží 200 stranám. Venku je sice tma, ale doma září slunce. Dokonce mi zapomněl bolet zub.
Alena Velková
30.12.2024 17:11
Jendo, do nového roku vám přeji hodně zdraví, spoustu inspirace a málo šedi.
Marie Ženatová
30.12.2024 16:38
Před malou chvílí jsem přišla domů. Jela jsem dopoledne autobusem do vzdálenějšího městečka. Vždy si sednu na první sedadlo za řidičem abych mohla dobře pozorovat krajinku - dnes místy krásně mrazivě ojínělou. Ihned si ke mě přisedla příjemná paní jen o něco mladší než já a celou cestu mi vyprávěla něco ze svého života. Já velmi ráda naslouchám druhým. Takže jsem měla překrásný i barevný den - krásný v záři sluníčka a mrazu i s velmi příjemnou paní ♥
Soňa Prachfeldová
30.12.2024 15:54
Myslím, že občas máme všichni své dny. Tu jasné, tu šedivé a tak se nám to v životě proplétá. To abychom se pak mohli radovat i z maličkostí. Někdy je těžké nedovolit svým myšlenkám šedivým. Ale ony odejdou, když nepořídí. Jsou to naše myšlenky, tak ať nás poslouchají.
Jan Zelenka
30.12.2024 15:23
Dámy, díky. Ale Naďo a Aleno, ta moje úvaha není zase tak pesimistická. Holt, jako u každého, chvíli je hezky, chvíli šedivo. To je životní realita. Nemám rád se násilím nutit do pozitivních nálad. Spíš vyznávám myšlenku římského dramatika Terentia, který píše: Jsem člověk, nic lidského mi není cizí. Bohužel, to "lidské" s postupem věku slábne a vytrácí se. Ale, ještě jednou díky!
Eva Mužíková
30.12.2024 14:26
Každý den nemůže být zahalen jen do růžových barev, ale to by ani nebylo normální. Hlavně že máme naději, že i po černé noci přijde sluncem rozjasněný den.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA