Poplatek za výplatu důchodu v hotovosti bude od února 78 Kč
Ilustrační foto: Freepik

Poplatek za výplatu důchodu v hotovosti bude od února 78 Kč

20. 12. 2024

Výplaty důchodů, které vyplácí Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) v hotovosti prostřednictvím služeb České pošty, budou od 1. 2. 2025 navýšeny z 35 Kč na 78 Kč. Zvýšení ceny je výsledkem dohadovacího řízení mezi Ministerstvem práce a sociálních věcí a Ministerstvem vnitra.

důchody peníze
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.4 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Nechápu proč si lidé nezřizují bankovní účet. Mám ho od 90 let a většinu plateb mám bezhotovostní. Jako OSVČ si už vůbec neumím představit platby jinak než na účet. Poštu občas používám když si nechávám posílat zboží na dobírku a nemohu to ovlivnit, protože některé obchody ji používají. Ale vždy mi pošta balík dovezla domů bez problémů a včas.
Alena Švancarová
Co se týče POŠTY,škoda slov.
Jaroslav Čtvrtečka
Bláboly. Nic než bláboly líných lidí, kteří si svých peněz lautr vůbec neváží. Kašlete na poštu. Bezplatný účet v jakékoliv bance si může založit každý dospělý svéprávný jedinec a to kdykoliv, třeba teď hned, místo jalového plání a pobrekování, na internetu. Stačí nebýt líný si něco pro sebe zařídit. Můžete si zajít do banky, nebo si účet založit přes internet, dá se to i z mobilu (osobně ověřeno, jde to). Některé banky vám za založení účtu u nich, ještě navíc zaplatí, třeba konkrétně ČSOB za založení účtu, ještě nedávno rozdávala celé 2tis. kč. Já jsem je dostal a nic mě to nestálo.
Alena Majcherová
p. Vojtěch Nagy - souhlasím. Je to nemravné. I kdyby měl starobní důchodce účet je jen a jen jeho vůle jak chce svůj důchod mít doručený a je povinností státu zaslat mu ho celý, ne už osekaný o poštovné. To ať si Česká pošta vyřeší jak chce, navíc částka 78 Kč - no coment. Důchod má být doručen takový jaký má důchodce vyměřen, nikdo nemá právo bez jakékoliv dohody vyplatit mu jej snížený. Je to celé špatně a zamyslela bych se nad stížností k nějaké instituci.
Vojtěch Nagy
V tomto státě žije tisíce, troufnu si říci, že desetitisíce důchodců, kteří nemají bankovní účet např. z důvodu exekucí, brání si tím i to málo, co jim po exekučních srážkách zbyde. Není v jejich možnostech volit jinak, než si nechat vyplácet důchod v hotovosti na poště. Chtě nechtě tak musí akceptovat "zvůli" státní mašinérie. Jsou staří a jinou volbu stát nenabízí. A připomínky, že si za vše mohou sami neobstojí. Takže když se poplatky zvednou na jakoukoliv výši, nezbývá, než je akceptovat..., velké bohužel.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%