Po tmě, aneb co všechno člověka napadne, když vypadne proud
Všechny fotografie: Dana Straková

Po tmě, aneb co všechno člověka napadne, když vypadne proud

18. 12. 2024

V neděli v pět přivezl syn z Ústí vnuka Péťu, je prý nemocný a potřebuje si dojet zítra ráno k doktorce do Úštěka. A akorát když přijeli, přestal jít proud.

Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5.2 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Díky moc za zajímavé vzpomínkové vyprávění ♥
Alena Vávrová
No, pokud bych o něco nezakopla, taky bych prošla :-)) :-)) .
Naděžda Špásová
Taky nemám ráda tmu.
Jana Kollinová
Příjemné čtení. Líbí se mi styl psaní tzv. "na jedno nadechnutí".
Zdenka Jírová
Moc hezké vzpomínání, mám to ráda. právě dnes se mi ozvala moje moje o mnoho let mladší kolegyně z práce. Povídaly jsme si asi hodinu, vyměnily jsme si čísla do mobilu a hned si poslaly několik fotek našich dětí - dnes už dospělých s vlastními rodinami. Vždy je na co vzpomínat.
Vladislava Dejmková
Nudle s ořechy dělávala moje tchýně, kdo má rád sladké, je to fakt dobrota. Já jsem to od ní okoukala. Tchýně pocházela z jižního Slovenska a v mládí měli její rodice velký ovocný sad a v něm i několik ořešáků. Letošní rok byl na ořechy skoupý, tak jsem je ještě nedělala.
Zuzana Pivcová
Znala jsem z vojenského archivu mezi návštěvníky manželský pár z norského Bergenu, pán byl doma v dost vysokém postavení, ale většinu roku trávili v hlubokých lesích v chatě, kde neměli žádné spotřebiče, protože tam nebyla zavedena elektřina. Byli tam šťastni a do velkoměsta je nic netáhlo.....Na druhou stranu jsem si vybavila, jak někdy v 80. letech došlo v New Yorku ke komplexnímu výpadku proudu a lidé se jako šílení vrhali z oken, protože vůbec neměli zkušenost s tmou.
Jitka Caklová
Hezké vzpomínání na paní Čapkovou a její moudrost. Jinak pranostika o Lucii, která noci upije a dne nepřidá, nemá s "jakousi tmavošedou tmou" nic společného, byly pouhé dvě noci před Měsícem v Úplňku. Kde jsou ty časy, kdy v tomto období při Úplňku, zmrzlý jiskřící sníh křupal pod nohama. To bylo to pravé kouzlo blížících-se Vánoc ♥♥♥
Jana Šenbergerová
Já bych ji k nám nemohla ani pustit, aby zděšením nezapomněla, kdy upít a kdy nepřidat. Práce mi moc nejde, ale číst pořád ještě mohu. A četlo se mi moc dobře. Jste dobrá vypravěčka.
Jan Zelenka
Když náhodou někdy vypadla elektřina a moje žena byla poblíž, měli jsme o zábavu postaráno.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%