Senioři přivezli do Prahy dobré zprávy
Všechny fotografie: Jan Raška

Senioři přivezli do Prahy dobré zprávy

12. 12. 2024

V Domě u Minuty v Praze na Staroměstském náměstí se uskutečnilo adventní setkání, na které přijeli ze všech koutů České republiky seniorky a senioři, jež se seznámili v posledních letech na portálu i60. A přivezli do Prahy dobré zprávy.

První dobrá zpráva: Pro utužování přátelství neváhají jet dvě, tři, i čtyři stovky kilometrů. Kvůli jednomu odpoledni přijeli na otočku senioři z Brna, Ostravy, Jeseníku, Bohumína, Holešova, Ústí nad Orlicí, Litoměřic, Kozárova a dalších českých a moravských měst a obcí.

Druhá dobrá zpráva: na věku rozhodně nezáleží. Na setkání přišly dámy a pánové, kterým je přes šedesát, sedmdesát, ale i několik let po osmdesátce.

Třetí dobrá zpráva: jsou neuvěřitelně aktivní. Ono se spíše dá napsat, že nestíhají. Tak třeba paní Zdenka z Jeseníku dochází pravidelně nejen na kurzy patchworku, ale také každý pátek dojíždí z obce Jeseník do Brna na U3V, kde studuje digitální fotografii. Pan Honza z Litoměřic, který nedávno oslavil osmdesátku, stále píše knihy, už jich má na kontě přes dvacet. Paní Danuše z Ostravy miluje adrenilin, už několikrát seskočila v tandemu s padákem a nedávno si zaplatila let stíhačkou. Paní Daniela z Prahy už léta organizuje festival proti totalitě, zlu a násilí, paní Hana chodí každou neděli tančit. A tak by se dalo pokračovat ještě dlouho. Lidé, které propojuje portál i60, se kromě jiného věnují cestování, turistice, sportu, fotografování, zpívání ve sboru a celé řadě dalších aktivit.

Zkrátka Íčkaři, jak si čtenáři portálu i60 říkají, se umí bavit a mají rádi společná setkání. A to je ta nejlepší zpráva.

Přeji všem, kteří se včerejší akce nemohli zúčastit, aby se jim to podařilo příště a hlavně hezké adventní dny!

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.24.37.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.25.03.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.24.46.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.24.22.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.24.07.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.23.52.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.23.33.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.23.29.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.23.17.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.23.14.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.23.08.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.22.31.png

aktivní senioři i60.cz
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.1 b. / 34 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Jedním slovem - krása. Jen lituji, že jsem se nemohla zúčastnit.
Soňa Prachfeldová
Bylo to krásné, děkuji našemu Honzovi, který je neuvěřitelný, jak se nám věnuje a vede I60. Bylo mi s vámi skvělé, jako ostatně vždy. ❤️
Dana Puchalská
Ano, nechci opisovat,ale ... Setkání bylo parádní... Líbilo se mi. :-)
Jana Šenbergerová
Přestože jsem nikdy na vánočním setkání nebyla, dovedu si jeho atmosféru živě představit díky těm setkáním s íčkaři, která jsem absolvovala. Jak už tu někdo psal přede mnou, mnohé znám osobně, jiné z ikonek nebo fotek tady na íčku. Přeji krásné Vánoce, pohodový konec roku a začátek toho nového všem známým i neznámým íčkařům ale hlavně Honzovi a všem dalším, kteří to tu spískali a udržují pro nás dál. ❤️
Danuše Onderková
Omlouvám se za překlepy i Honzovi Raškovi za jméno, ve vlaku se to na mobilu hůř píše...
Blanka Lazarová
Bylo to fajn, už se těším na další setkání. Honzo, velký dík, protože bez tebe by to nešlo. Mějte se všichni báječně a užijte si vánoce a zbytek letošního roku. ♥️
Jitka Hašková
Bylo to úžasné, jsem moc ráda, že jsem se s vámi všemi pozdravila. Nebyla jsem ještě úplně fit, tak jsem odešla dříve a omlouvám se všem, že jsem se nerozloučila s každým osobně. Honza je úžasný organizátor, velký dík.
Danuše Onderková
Jsem ráda, žejsem se opět zúčastnila. Přijemná atmosféra, setkani s milými lidmi... Veliké diky Honzovi Rašmovi, který toto setkání připravil, i kdyz ma dost starosti... Všem moc děkuji...
Zuzana Pivcová
Protože znám prostředí a část íčkařů, dovedu si celé setkání dost představit. Jsem ráda, že se to i novým líbilo.
Jan Zelenka
Velký dík panu Raškovi a všem, kteří se zúčastnili. Byl jsem až překvapen velkou spontánností celého setkání a hodně to na mne zapůsobilo. Jsem moc rád, že jsem se před lety íčku upsal. Všem krásné příští dny. A mám raději tykání!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 49. týden

Staré české filmy a pohádky se minulý týden líbily, a tak v nich ještě budeme pokračovat i v tomto týdnu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

19%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

19%