Bělorusko – země, kde dnes znamená včera
Všechny fotografie: Poskytnuty z osobního archivu Heleny Přibilové

Bělorusko – země, kde dnes znamená včera

17. 12. 2024

Když jsme se na podzim roku 2011 rozhodovali jet do Bělověžského národního parku, vybrali jsme si jeho běloruskou část, protože jsme zároveň chtěli poznat tuto málo navštěvovanou zemi.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Milá Helenko*, moc děkuji za velmi zajímavou reportáž i fotečky ♥
Zuzana Pivcová
V dokumentaci Vojenského historického archivu, kde jsem pracovala, bylo hodně důkazů o válečných zločinech, které páchaly speciální jednotky SS mimo jiné právě v Bělorusku. Vyvražďovaly tam celé obce, hlavně s židovským obyvatelstvem. Názvy Grodno nebo Bielowicze jsou my známy právě z těch dokumentů. Dnešní Bělorusko absolutně neznám. Ráda jsem se jako obvykle něco dočetla.
Blanka Lazarová
Děkuji za velmi pěknou, fundovanou fotoreportáž z mně zcela neznámých končin. Zase jsem si rozšířila vědomosti. Příroda tam musela být moc hezká. :-)
Helena Přibilová
Ráda bych poděkovala panu Preislerovi za jeho radu, která se mi bude hodit i do budoucna. Takže upřesňuji: jedná se o vodárenské věže "dvojčata" Kasia a Basia v Grodnu. Růžová věž byla postavena v roce 1890 a žlutá v roce 1915.
Daniela Řeřichová
Paní Heleno, velice děkuji za vaše realisticky popsané reportáže z různých koutů světa. Obdivuji vaši odvahu i jazykovou vybavenost, vaše znalosti a shodu s manželem na výběru turisticky neexponovaných destinacích. Tato reportáž je opět nesmírně cenná nejen co se týká popisu unikátní přírody, ale také popisu běžného života v Bělorusku. Totalitní režim zde v současnosti vězní mnoho stovek lidí, kteří nesouhlasí s tamější autoritářskou vládou.
Věra Ježková
Moc pěkná reportáž. Coby vystudovanou rusistku (a germanistku) mě potěšily reálie.
Karel Preisler
Na předměstí Grodna jsme jeli mezi podzimně zbarvenými stromy kolem jakýchsi věží, jejichž účel nám zůstal neznámý. Není nic jednoduššího, než fotografii nechat prohledat Google Lens a hned budete mít jasno. Jinak docela pěkná propaganda.
Vladislava Dejmková
Stojí za to si přečíst i to méně příjemné.
Marie Měchurová
Moc zajímavý článek, který jsem si se zájmem přečetla. Líbil se mi popis přírody i života zvířat. Bohužel život obyčejných lidí v Bělorusku není moc růžový. Byrokracie a arogance na každém kroku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%