To nepochopíš: Bezzubě kousavý
Ilustrační foto: Pixabay

To nepochopíš: Bezzubě kousavý

31. 12. 2024

V úterý odpoledne jsem stál na poště před hracím automatem České spořitelny.

Nevím, zda za to mohly počáteční příznaky Alzheimera s Parkinsonem, či doznívající účinky Müllera s Thurgauem, ale nemohl jsem si zaboha vybavit to Pitomé Idiotské Nezapamatovatelné číslo, jehož se přístroj dožadoval, když tu náhle porušil diskrétní zónu přítel Horáček, řka:

„Těpéro nádhero! To mi nebudeš věřit! Včera večer ti jdu po náměstí, a koho nepotkám?“

Rozhodně to byla mnohem těžší hádanka, než vzpomenout si na PIN. Když uvážím, že na zeměkouli žije přibližně šest a půl miliardy obyvatel, z nichž se včera večer po našem náměstí mohlo potloukat maximálně sto, a z této stovky jich Horáček nejméně třicet určitě potkal, pak mi zbývalo uvažovat o 6 499 999 970 lidech, které nepochybně nepotkal.
Nechtěl jsem zdržovat vyjmenováváním všech a tak jsem si tipnul:

„Matku Terezu?“

„Prdlajs Terezu, matku Jančíka!“

„Milana Jančíka? Trumpeťáka? On se ještě neuchlastal?“

„Jó, kamaráde, ten je v těžké vatě. Zpívá v Praze v Národním divadle! A v Českým rozhlase. Chrochtá si tam bas ve sboru, věčně lítá po světě a prachama by si mohl utírat zadek! A to se ještě dal na politiku! Starostuje na Praze 5 a prej jsou tam s ním móóóc spokojení.“

Milan Jančík byl nadaný, mladý trumpetista. Poznali jsme se v orchestru LŠU, kde hrál na trubku a na křídlovku. Později se stal vyhledávaným muzikantem a v celém našem městě, možná v celém okrese nebylo dechové kapely, se kterou by si nezahrál. Vesnické plesy, taneční zábavy, lidové slavnosti - jak lákavá budoucnost pro talentovaného hudebníka. Jednou se k němu ale vrtkavá štěstěna otočila zády.
Na jakési tancovačce se strhla rvačka a bodrý venkovan mu zarazil trumpetu hluboko do krku. Včetně předních zubů. A bez zubů trubku neufouknete. Vidina kariéry venkovského muzikanta se rozplynula a naše město přišlo o jednoho znamenitého trumpetistu.

Díky této zlomyslné náhodě však městská část Praha 5 získala starostu, kterého si, alespoň jak jsem slyšel, móóóc považuje.

Pokud by se v některé jiné městské části Prahy uvolnilo starostenské místo, dejte mi vědět. Jsem sice talentovaný kytarista, ale rád si nechám polámat prsty!

hudba Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Evo proč?, přece každý jsme nějaký, z něčeho vycházíme, názorů různých. Jak známo, "Jedna ruka druhou myje." a bez svých "věrných - zasvěcených", kteří z toho mají také prospěch a těch, kteří ho volili, by pan Jančík a jemu podobní, každý sám za sebe by nezmohl vůbec nic.
Eva Mužíková
Ono je opravdu lepší nereagovat....
Jitka Caklová
Nejsem zvědavá a nehledám, co, kdo, jak, proč, nevím kde je pravda, nebyla jsem u toho. Kdo, třebas jen z lidí na tomto portálu, nedělá jakýmkoliv způsobem nic proto, aby se měl dobře, nebo alespoň lépe. Někdo má rád holky, někdo vdolky, někdo obojí.
Eva Mužíková
Jen ze zvědavosti jsem se koukla, co se o Jančikovi píše ve Wiki.....
Alena Velková
Napsal jste to hezky, ale Jančík byl dost problematická osoba a s následky jeho nedobrých rozhodnutí se potýkáme do dnes...
Jana Šenbergerová
Pěkně silvestrovské, jen teď nevím, jestli popřát, ať se vám daří, anebo ať se vám přání splní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 52. týden

U tradic zůstaneme i na přelomu roku 2024 a 2025. Kvízové otázky tohoto týdne se budou týkat tradic novoročních.