Mnoho tváří Madeiry
Všechny fotografie: Poskytnuty z osobního archivu Heleny Přibilové

Mnoho tváří Madeiry

4. 12. 2024

Madeira je právem označována jako „ostrov věčného jara“, takže není divu, že si ji oblíbila i císařovna Alžběta Rakouská neboli Sisi. Byla modním idolem své doby, proslulá svými dlouhými, splývavými vlasy a elegantním stylem oblékání. Během svého života navštívila Madeiru dvakrát.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování Portugalsko
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Štěpánková
Tolik krásných míst, které jsme díky vám poznali! Moc za vaše cestopisy děkuji.
Marie Ženatová
Milá Helenko* moc děkuji za nádherné vyprávění a fantastické fotečky ♥
Martina Růžičková
Madeiru jsem neměla možnost navštívit, tak děkuji o to více za vyprávění o tomto nádherném kousku světa.
Vlasta Ledlová
Díky paní Přibilové jsem si znovu krok za krokem připomněla krásy Madeiry. Také jsme ji projeli a prošli ze všech stran. Bylo to úžasné. Ted mě ještě lákají Azorské ostrovy a ostrov Skye ve Skotsku.
Alena Vávrová
Na Madeiře byli nedávno na poznávacím pobytu dcera s manželem, původním povoláním zahradníci. Byli nadšení.
Alena Tollarová
Zasnila jsem se a v duchu si říkám, tak tam bych chtěla :) Ale pravděpodobně bych se ufotila k smrti :)
Jarmila Komberec Jakubcová
Asi nejvíce si účastníci zájezdu uživali návštěvu místní výrobny portského vína. Návštěva byla spojena s ochutnávkou a všichni jsme si zakoupili jednu lahvinku. Návštěva Madeiry patří vedle ostrova Ischia mezi moje nejlepší.
Blanka Lazarová
Děkuji za pěkný článek a virtuální procházku. :-)
Helena Přibilová
Děkuji vám všem za milé komentáře. Jsem ráda, že vás můj článek o Madeiře zaujal a některým i připomněl návštěvu tohoto divukrásného ostrova.
Zdenka Jírová
Krásné povídání o krásné krajině. Dcera tam byla vloni a také se jí tam moc líbilo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%