Socha K. Gottwalda v Doubici. FOTO: Mirek256 – Volné dílo, wikimedia
Můj hřích mládí
30. 11. 2024Už od mládí jsem byla samotářská, neměla jsem ráda nic divokého, ale přesto jsem si užívala života jako každý normální mladý člověk. Hříchy mládí se mne nějak moc netýkaly, náboženské hříchy už vůbec ne. Ale přece jen si něco vybavím, každý máme nějaké „něco“.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
30.11.2024 18:00
:-) Moralita Řezáčova byla sice malinko prostoduchá, ale v zelené knížce byly dlužné podvody, pan Bočan(?) si připisoval atd, férové zničení založeno na tom, že si nakradl dost... :-)
Naděžda Špásová
30.11.2024 13:47
PS. Letos jsme byli na Velikonoce v Doubici, ta socha už tam nebyla. Viz můj článek.
Naděžda Špásová
30.11.2024 13:34
Jsem ročník 1953, takže jsem měla podobné učivo jako vy. Nikdy jsem podobné problémy neměla. Základka v pohodě s vyznamenáním, byla jsem v SSM, tam jsme si
užili zábav a mejdanů. Střední škola v Praze byla taky v pohodě, byla totiž dívčí. Tam
jsme chodily recitovat do fabrik, holky mi říkaly Krupská. Prvomájovým oslavám jsme se vyhýbaly. Nikdy jsem nebyla ve straně, dařilo se mi tomu vyhnout. Samozřejmě, že byly i nepříjemnosti.
Jiří Dostal
30.11.2024 12:18
:-) Trochu dystopická satira o výborné studentce ve škole, kde se dějí podobné věci... :-)
Daniela Řeřichová
30.11.2024 11:06
Děkuji za váš příspěvek, popisující konkrétní zkušenost s minulým režimem za našich studentských let. Ano, kdo se ptal nebo dokonce měl jiný názor než oficiální, byl nepřítel, byl perzekvován. A ze strachu pak lidé činili všelijaké ústupky. Je smutné, když se někomu po tomto systému stýská.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA