Ilustrační foto: Freepik
Blanka (68 let): Nepůjčili jsme snaše peníze. A začalo peklo
5. 12. 2024Když se syn ženil, byla jsem ráda, že si bere podnikavou, praktickou dívku. Líbilo se mi na ní, že je pracovitá, energická. Jenže v posledních letech se pustila do podnikání a to ovlivnilo život celé naší rodiny.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Suchánek
1.1.2025 20:04
V žádném případu to nemůže dopadnout dobře. Letadla "letěla" po revoluci a na letadlech vydělali vždycky jen jejich zakladatelé. Ale často to co vydělali zase rychle utratili. Je úžasné, že na to někdo ještě skočí. Lidi, neblázněte!
MIROSLAVA JELÍNKOVÁ
8.12.2024 08:56
Asi to nedopadne dobře, ať budete hovořit se synem nebo to necháte na nich...Je to smutné, ale je to tak. Ona by se měla zamyslet, vdala se, má rodinu! Ze sociální pracovnice přes prodavačku k pofidérnímu prodeji kosmetiky, ale nároky z její strany rostou a schovává se za dcerku??? Uvidíte sama, držím palce, ale.....
Eva Kopecká
8.12.2024 01:01
Když se lidí po revoluci zbláznili a začali blbnout s kosmetikou, parfémy, prodejem hrnců a podobnými ,, vymoženostmi ", snad se to dalo pochopit. Tahle paní ale poněkud zaspala dobu. Drogerie jsou plné cenově dostupných věcí, které při správném používání splní svůj účel. Podnikání může člověku přinést vyšší výdělky, ale také dluhy. Máme v okolí pár rádoby podnikatelů. Jeden přišel o dům, dalšímu nedal stát důchod, a jiný nasekali při neplacení dluhy na sociálním a zdravotním, tak na to padla část peněz z prodeje bytu. Snacha paní Blanky je možná zdravotní sestřička, možná je vyučená něčemu jinému. Mně by byla milejší i jako uklízečka, kuchařka, zahradnice, bylo by mi to jedno, hlavně, kdyby svou práci dělala dobře a ráda. Takovéhle hraní si na něco, čím nejsem, je opravdu trapné. Dobře, že jste ji peníze nepůjčili. Už byste je neviděli. Když ji baví kosmetika, mohla jít prodávat do drogerie, nebo pracovat jako kosmetička, kdyby si udělala kurz. Synovi se nedivím, sama jsem měla nad sebou celý život zaměstnavatele a rozhodně si nepřipadám proto méněcenná. Kdo chce podnikat, musí to unést finančně. A sehnat si klientelu není jen tak. Snacha mohla něco znamenat ve svém oboru, ať je jakýkoli. Místo toho obíhá a vnucuje. Ani by mě to nebavilo a nelákalo. Škoda, že už má rodinu. Protože neúspěch bude mít dopad na její životní úroveň.
Olga Škopánová
7.12.2024 08:29
Ano jenomže čím déle se bude váhat tím ta záchrana bude dražší a u někoho může trvat i po zbytek života
Lenka Kočandrlová
6.12.2024 14:33
Řekla bych,že brzy se snaše celé podnikání podělá, ono vytloukat klín klínem nejde donekonečna. Váš syn ví jen to,co mu manželka přizná,tak asi bude taky zaskočen výší promarněných peněz. Tak se připravujte,že byste jim nakonec mohla pomoci,ale zatím se do nich nevandrujte, musí se vše co nejvíc podělat,až pak může začít nějaká záchrana. Některé osoby se bohužel příliš přeceňují , neumí si spočítat, jak špatné obchody vygenerují velké dluhy.
Milan Pepo
6.12.2024 10:09
Primární chyba je... předpokládám, že snacha ví jaký má autorka (s manželem) důchod. O tom nemusí nikdo vědět. Mám naspořeno na pohřeb. Koupím dárky k narozeninám, k Vánocům. Zajedu si na dovolenou a to je vše. Samozřejmě, že mám našetřeno , ale dětem budu tvrdit, že prostě mi důchod vychází tak akorát. Takže bych snaše určitě nesponzoroval pochybné podnikání. A pokud jsou peníze. Kdyby mladí vyhořeli, spláchla je voda... nevím co jiného. Tak samozřejmě finančně pomohu.
Sylva Wiedel
6.12.2024 09:05
Obraz z dnešní společnosti. No, co asi tak možno čekat jiného, když se lidem ze všech stran jen cpe, že všechno v životě je odvislé od peněz.
Olga Škopánová
5.12.2024 21:05
Paní by měla synovi v klidu ale jasně vysvětlit co hrozí jeho rodině když nezasáhne. Pokud syn bude brát věc na lehkou váhu je to jeho zodpovědnost a jeho škoda. Paní bude mít alespoň pocit, že udělala co mohla. Moje dcera takhle málem přišla o byt naštěstí se vzpamatovala včas. Pasívní čekání na to co přijde je to nejhorší co člověk může udělat.
Ján Zábranský
5.12.2024 20:51
Syn má pravdu. Neplette sa im do toho. Synovi to komplikujete Všelijakými radami zabalenými do slov sa nič nepohne. Riešte problém v sebe, ako sa odstrihnúť zo zodpovednosti za život syna.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA