Všechny fotografie: Alena Tollarová
Zámek Ploskovice v novém
25. 11. 2024Státní zámek Ploskovice najdeme ve stejnojmenné obci nedaleko Litoměřic. Půvabná stavba si zahrála v několika pohádkách, filmech i seriálech. Patří k nim i jedna z mých nejoblíbenějších pohádek - legendární Princ a večernice.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
30.11.2024 07:52
Děkuji vám všem za nahlédnutí a přidání slovíček, která potěší. Netuším, kde se vzala nesmyslná pověra o pavích perech a jak k tomu krásní pávi přijdou? Asi jako černá kočka. Co vím, tak o pera je v parku velký zájem :)
Alena Vávrová
28.11.2024 17:56
Kdysi dávno jsme tam zajeli, ale zrovna se tam filmovalo a nemohli jsme dál. Později jsem se tam dostala se zájezdem Senior klubu. Ráda vzpomínám na tento zážitek: když nás průvodkyně zavedla do toho nádherného oválného sálu pod kupolí, zmínila úžasnou akustiku a vyzvala nás ke zpěvu. Byly jsme tam asi 4 členky pěveckého sboru, tak jsme tam vystřihly trojhlasně "Proč bychom se netěšili" z Prodanky :-)) .
Helena Přibilová
27.11.2024 12:02
Děkuji za další velmi hezkou fotoreportáž. Zámek v Ploskovicích jsem navštívila před mnoha lety. Jsem ráda, že se po rekonstrukci zaskvěl v plné kráse. Určitě tam někdy opět zavítám.
Zdenka Jírová
27.11.2024 00:22
Moc hezké fotografie, v zámku jsem byla již před mnoha lety, líbí se mi jeho pěkná rekonstrukce.
Soňa Prachfeldová
26.11.2024 17:12
Dopodrobna napsáno a jako vždy precizně. Byla jsem tam nedávno a pro změnu hodně pršelo.
Sylva Wiedel
26.11.2024 15:19
Úžasná a vyčerpávající upoutávka. Hned jak příští rok otevřou, pojedu...
Jitka Hašková
26.11.2024 14:54
Álo, díky za článek a krásné fotky. V nedělní Toulavce byl vnitřek zámku Ploskovice, bylo to také moc krásné.
Jitka Hašková
Álo, díky za článek a krásné fotky. V nedělní Toulavce byl vnitřek zámku Ploskovice, bylo to také moc krásné.
Jitka Hašková
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA