Úvodní foto: acri.cz, obrázky v textu: V. Dejmková
Digitální abeceda: Jak si koupit jízdenku přes mobil? Zde je podrobný návod
20. 11. 2024Pokud občas jezdíte vlakem nebo autobusem, jistě tušíte, že si můžete koupit jízdenku nejen u řidiče autobusu nebo u průvodčího ve vlaku či u pokladní na nádraží, ale také z mobilu nebo s použitím počítače.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Měchurová
20.11.2024 15:54
Jízdenky kupuju jedině on-line z tepla domova, je to rychlé a pohodlné.
Radana Chybová
20.11.2024 11:27
Článek je krásný,podrobný a užitečný.
Moc mě ale pobavila reakce laskavého čtenářstva. Nabízí se i přídomek očekávaná.
Totiž dámy jako jeden muž :-) chválí moderní technologie,zatímco pánové z výše svého majestátu těmito technologiem okázale opovrhují. Pevně doufám,že si jízdenky kupují pěkně u pokladny nebo u průvodčího a nešvindlují nákupy přes aplikace spolucestujících manželek
Vlasta Ledlová
20.11.2024 10:53
Vlaďko, tvůj úžasný článek mi připomněl společný výlet íčkařů za tebou do Pardubic. Také jsem online zakoupila jízdenku do vlaku a nejen pro sebe, ale i pro Alenu T. Ráno jsem vyrazila dřív než bývá mým zvykem autem ke stanici metra, kde obvykle parkuji. A tam jsem zjistila, že můj telefon i s jízdenkami leží doma v předsíni. Rychle jsem otočila auto a vracela se. Bylo mi jasné, že i kdybych chtěla z domova Aleně přeposlat její lístek a potom jet pozdějším vlakem, tak to nepůjde, protože ona nemá v telefonu data. Naštěstí byly ráno skoro prázdné silnice a tak jsem se stihla vrátit i nastoupit do správného vlaku a do Pardubic dojet podle plánu. Tak až si budete kupovat online jízdenku, pamatujte si, že si na cestu musíte vzít i telefon.
Libuše Křapová
20.11.2024 09:37
Vlaďko, díky za podrobný návod. Taky kupuji jízdenky na počítači. I s mistenkami :-)
Eva Sýkorová
20.11.2024 09:32
Paní Vlaďko, postup je perfektně popsaný, věřím, že ho uveřejní i na Seznamu. Já jezdím Regiojetem a postup koupě i storna jízdenky je také praktický. Jezdím třídou Relax a za seniorské jízdné je možné si jízdenku dovolit.
Dušan Brabec
20.11.2024 09:16
Pěkný návod, ale osobně jsem odpůrce všech aplikací, zejména v obchodních řetězcích. Vyřešil jsem to tím, že mám mobil s tak malou kapacitou vnitřní paměti, že se tam prostě aplikace nevejdou (nenahrají). A mám klid a nestal jsem se otrokem této znásilňující digitální doby.
Hana Rypáčková
20.11.2024 08:40
Ano, hezky napsané. Díky za návod.. Platím převodem, ale extra kartou je asi lepší..ID přestupní platí i v Plzeňském a chystá se v Jihočeském. Trochu to přesahuje okresy... Zónu 1 mám zadarmo skoro všude..
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA