Ilustrační foto: Freepik
Důchodová reforma má od poslanců zelenou. Zajistí se tak férové důchody dnešním seniorům i budoucím generacím
8. 11. 2024Současný důchodový systém je dlouhodobě neudržitelný. Prodlužuje se doba dožití a zvyšuje se podíl seniorů nad 65 let. Lidé častěji studují a nastupují do práce později, než tomu bylo dříve, a rodí se méně dětí, než tomu bylo zvykem u našich rodičů nebo babiček.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
14.11.2024 02:38
:-) ... a co na to férový Jan Tleskač s ježkem v kleci a stínadla Evropské unie? :-)
Lenka Kočandrlová
10.11.2024 17:00
Úplná blbost to tvrzení,že na důchodce budou makat jen dva lidé.Kde tedy je přínos nějakých robotů,umělé inteligence atd.,kteří údajně budou dělat kdeco za člověka a to tak moc,že na některé živáčky už ani práce nezbyde ,budou mít výplaty za nic .
Ivo Patta
9.11.2024 13:20
Už v preambuli článku je nepravdivá informace o dlouhodobé neudržitelnosti státního důchodového systému. Stačí opravit vadnou účetní metodiku (!), a státní důchodový systém bude nejen dlouhodobě, on bude TRVALE udržitelný! Podrobnosti v auditu státního důchodového systému v mé přednášce na konferenci pořádané VŠE v Praze, zde: https://slideplayer.cz/slide/13563954/
Ještě k jedné věci, cituji: "Reformou se důchody přizpůsobí postupnému stárnutí společnosti". Skutečná důchodová reforma ve prospěch občanů je pro státní pokladnu beznákladová, sociálně citlivá (přechodné období), a ŘEŠÍ DEMOGRAFICKÝ PROBLÉM, což je opak toho, co je uvedeno v citátu z článku. Nebo jinak řečeno: „Správně provedená důchodová reforma je klíčem k naší budoucnosti“, což je také název článku ve sborníku č. 3/2021 Společnosti pro Svatováclavská studia. Kde si můžete vypůjčit písemné materiály ke skutečné důchodové reformě? Stačí zavítat na webové stránky Městské knihovny v Praze a napsat do vyhledavače moje jméno.
Irena Mertová
9.11.2024 09:51
Mně není jasné třetí odstavec od konce, jaký to má smysl. Pokud se rozdělí vyměřovací základy, bude součet důchodů vyšší? Jestli ne, tak stejně staroušci s oběma důchody hospodaří společně... Nebo je to pojistka, kdyby se rozvedli v pokročilém věku? Nebo kdyby jeden z nich dřív zemřel?
Olga Škopánová
9.11.2024 07:38
Když se to tak vezme tak náročné je každé povolání takže nějaká diference být musí. Já jsem zase zažila sestřičky, které se bavily na sesterně a když zvonil pacient tak se neobtěžovaly. Myslím, že grafy v tomto článku mluví zcela jasnou řečí.
Jarmila Komberec Jakubcová
8.11.2024 19:16
Nechápu proč pracující ve III. kategorii náročnosti nebudou moci jít do předčasného důchodu. Jedná se zejména o zdravotní sestry, sociální pracovníky atd. Umí si vůbec představit ti politici co tento zákon schválili co to obnáší. Byla jsem před pár dny v nemocnici a viděla jsem jak je náročná práce zdravotníků.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA