Ilustrační foto: Pexels
Co by měl vědět senior, který chce v důchodu pracovat?
12. 11. 2024Většina seniorů si dobu, kdy už nemusí chodit do práce a každý měsíc dostává důchod, docela užívá. Jsou mezi nimi i takoví, kteří datum odchodu do důchodu dlouho toužebně vyhlíželi a těšili se na dobu, kdy už nebudou muset každý den brzy vstávat, spěchat do práce a poslouchat své nadřízené.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslav Čtvrtečka
14.11.2024 20:24
Pokud máte přiznaný důchod, berte jej a na nic nečekejte! Žádné oddalování, ani o den, už zítra může být pozdě. Peníze, které si od státu, po své celoživotní práci nevezmete, totiž natrvalo propadnou státu a mnohdy jde o velmi vysoké částky za rok a ty už nikdy, nikdy neuvidíte. Když důchod pobíráte, vykašlete se v případě přivýdělku, na nějaké smlouvy a živnostenské listy, je to pro vás naprosto zbytečné, práci jako přivýdělek si coby důchodce seženete i tak a placenou hotově na ruku. A kde nic není psáno, tak se ani nic nedaní. Žádná smlouva vám už důchod stejně nezvýší a placením daní si nijak nepomůžete. Pozor hlavně při invalidním důchodu, jakmile totiž zjistí váš revizní lékař, že jste schopni nějak pracovat, hrozí vám snížení, nebo dokonce odebrání invalidního důchodu! Tak s tou prací raději moc neblbněte a užívejte důchod.
Ovšem, pokud je vaší životní porioritou se nechat v pracovním procesu uštvat k smrti a nemít nic, tak prosím..
Marie Ženatová
13.11.2024 06:00
Díky moc za velmi přehledný a pro mnohé užitečný článek. Já jsem až do loňského jara měla externí zaměstnání na "Dohodu o provedení práce DPP. Každý rok jsem také vyplňovala daňové přiznání. Ale s přibývajícím věkem to už bylo občas nad moje síly. Ale jsem moc ráda, že jsem tuto práci měla, byla pro mne velikým obohacením* o setkávání s mnoha a mnoha různými zajímavými lidmi jak v mém blízkém, ale i hodně vzdálenějším okolí - tam jsem ovšem jezdila autobusy a vlaky.
Jitka Caklová
12.11.2024 15:31
Určitě užitečný článek, nabitý užitečnými informacemi pro ty, kteří si chtějí v důchodu přilepšit, mě se to netýká. Po odpracovaných padesáti letech jsem po první operaci páteře skončila v invalidním důchodu. Dnes dvacátý rok v důchodu, coby "žena v domácnosti" s domkem a zahradou, si o přivýdělku nechci nechat ani zdát :-)
Miloslava Richterová
12.11.2024 13:49
Přesto, že pracuji jenom doma, článek je přehledný, zajímavý a určitě užitečný, bezva.
Ingrid Hřebíčková
12.11.2024 09:45
Mockrát děkuji za sebe i sestru Míšu za velmi užitečný a potřebný článek.
Jan Zelenka
12.11.2024 09:43
Přehledný a užitečný článek. Pro mne ovšem ne. Já do normálního důchodu nechtěl, věnoval jsem se finančně zajímavému obchodu, ale druhý infarkt mě vrátil do reality. Ale kdo má dost sil a chuti pracovat dál, proč ne? Práce důchodcovský život naplní.
Jana Šenbergerová
12.11.2024 09:22
I když se mě to už dávno netýká, se zájmem jsem přečetla a pokládám článek za užitečný pro všechny, kteří chtějí pokračovat v placené práci i po dosažení důchodového věku.
Jarmila Komberec Jakubcová
12.11.2024 07:53
Jako pracující důchodce v režimu OSVČ platím zálohové platby jak na zdravotní, tak i sociální pojištění.Dále podávám daňové přiznání.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA