Africká Rwanda: Dlouhá cesta od genocidy k ekologickému prvenství
Všechny fotografie: Poskytnuty z osobního archivu Heleny Přibilové

Africká Rwanda: Dlouhá cesta od genocidy k ekologickému prvenství

7. 11. 2024

Slova, která jsme v červenci 2012 slyšeli od našeho řidiče v Kigali zněla děsivě: „Podívejte se na lidi kolem. Komu je více než třicet pět  let, má na rukou krev. Je jisté, že někoho zabil, ale kolik jich bylo, neví ani on sám. Mohlo jich být pět, deset nebo padesát.“

Afrika Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiřina Jindrová
Tam se nikdy nedostanu. Tak alespoň takto.
Zuzana Pivcová
Helenko, počátek 60. let bylo dobou, kdy jsme se jako děti dovídali ve škole o jednotlivých afrických státech, které se vymanily z kolonialismu a získaly nezávislost republik. Vždycky jsme byli nadšeni a při zeměpisu jsme se dokonce všechny tyto státy učili nazpaměť i s hlavními městy. O to horší pak bylo po mnoha letech poznání o etnických čistkách, které se tam dějí. Země je bohatá, mohla by ekonomicky prospívat, ale .... Moc Vám jako obvykle děkuji.
Helena Přibilová
Děkuji vám všem za velmi hezké komentáře i kladná hodnocení mého článku, kterých si vážím.
Marie Ženatová
Moc a moc děkuji za další fantastický* cestopis i fotografie*
Jaroslava Handlová
Milá Heleno, opět velmi zajímavé informace i fotodokumentace. Letos uplynulo 30 let od počátků té hrůzné genocidy na popisovaném území. Tehdy jsme se částečně dozvídali ze sdělovacích prostředků o neuvěřitelných zvěrstvech tam páchaných. V Tvém článku mě zaujala historie i příčiny konfliktu, ale také, jak se Rwanda nyní vzmáhá. Co mě však nepotěšilo, to byly ty zmíněné ceny v hotelu! Tam bych se taky určitě neubytovala. (S tím však nic nenaděláš ani ty, ani já). I nadále máte oba dva můj obdiv a přeji Tobě i manželovi hodně štěstí a pohody při vašich dalších cestách.
Zdenka Jírová
Váš článek byl obdivuhodný, dozvěděla jsem se velmi zajímavé věci o máloznámé části Afriky. Jste statečná, když se nebojíte navštívit i oblasti pro turisty poněkud nebezpečné.
Blanka Lazarová
Jako už psaly S., M., M. a ostatní přede mnou, obdivuji vaše cestovatelské zážitky a jsem ráda, že je s námi sdílíte. Děkuji a těším se zase na další. :-)
Soňa Prachfeldová
Obdivuhodné paní Helenko, co vše jste procestovala a prožila. Máte odvahu a je to krásné, že vše prožíváte po boku svého manžela. Obdivuji vaše články s fotografiemi, časově určitě velmi náročné. Je to pro mě nepoznaný svět a díky vám, se něco dozvídám a děkuji. I nadále vám přeji dobrodružné cestování a bezpečné návraty domů.
Marie Měchurová
Paní Heleno, obdivuji Vaši odvahu vydat se do vzdálených zemí. Jako vždy jste nám hezky přiblížila současnost i historii této zajímavé krajiny na kontinentu, na který se velká většina z nás nikdy nedostala. Vaším prostřednictvím máme možnost tyto exotické kraje aspoň trošku poznat. Děkuju.
Marie Seitlová
Zase jeden zajímavý cestopis od vás. Čtu je jedním dechem a vždy se na ně těším. Jste úžasná cestovatelská dvojka.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%