Ilustrační foto: Freepik
Pouštíme ho z nemocnice, starejte se. Těžká situace, která ale má řešení
6. 11. 2024Doba hospitalizace v nemocnicích se zkracuje. Lékaři často propouštějí pacienty, kteří tam už nemusí být, ale přesto se nejsou schopni o sebe postarat. Potřebují pomoc a mnohdy jim ji rodinní příslušníci nejsou schopni poskytnout.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Homolková
6.11.2024 13:21
Nádherné rady! Měl by u toho být také ceník. Řešení, které nabízí článek, je pro obyčejného člověka utopie.
Iva Lišková
6.11.2024 12:11
Jak smutné, že na tolik potřebný hospic pro děti přispěli manželé Vlčkovi - částkou přes miliardu - a co náš stát?? Kdyby řádně hospodařil s příjmy do SR, nemuseli by lidé vybírat na Martínka... Platí to samozřejmě i pro péči o seniory.
Jarmila Komberec Jakubcová
6.11.2024 11:34
Vrátila jsem se před několika dny z Rehab.nemocnice Beroun, která je soukromá a musím jen chválit jak prostředí tak i péči. Jsem tři týdny po operaci TEP /totální endoprotéz kyčle/ a už sice o fr. holích ujdu cca 1-1.5 km. A to jen díky perfektní fyzioterapii a péči. K tomu ještě denně cvičím na rotopedu.
Hana Rypáčková
6.11.2024 11:12
Kamarádka si tím prochází. Má mnoho neduhů a rozpad páteře, kvůli srdci nelze operovat. Bolesti tlumí opiáty..V nemocnici od srpna do září, pak v LDM, kde může být maximálně 3 měsíce. Pak ji umístí do DDM. Nerozchodili ji, tak možná i dříve se domova dostane. Domů ji tedy ale nedají .. Ale většina lidí nedá souhlas a pak jsou doma.. Ano, každého to překvapí...
Eva Mužíková
6.11.2024 10:54
Jsem stále víc a víc ráda, že jsem přesně před dvěma lety získala možnost ubytování v Domě s pečovatelskou službou. Úroveň zdejšich pečovatelek a zdravotnic je tak vysoká, že i v připadě absolutní nemohoucnosti se o mne postarají až do konce mého života.
Marie Macková
6.11.2024 09:11
Tato situace vždy překvapí. Kde jsou lidé schopni se nadechnout, domluvit, získat informace, požádat o pomoc a kde i nemocný je schopen akceptovat reálný postup, má to řešení. Těžké, bolavé je to vždy. Počítáme s tím my, kterým tato situace může už brzy zaklepat na dveře? Sama si musím připustit, že s tím počítat chci, ale jestli to dokážu, nevím.
Josef Nejezchleba
6.11.2024 08:47
Alespoň jeden pečující! Kéž by vždy byl! Autorka to píše tak, jakoby snad žila v polovině předminulého století. Stále více lidí žije naprosto osaměle, nikoho nemá, dětí se rodí čím dál méně. Poradny jsou fajn, ale skutečnou péči nenahradí. Situace v sociálních službách je tristní. Jako jediné řešení vidím urychlení robotizace v této oblasti ruku v ruce s využitím AI.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA