Pouštíme ho z nemocnice, starejte se. Těžká situace, která ale má řešení
Ilustrační foto: Freepik

Pouštíme ho z nemocnice, starejte se. Těžká situace, která ale má řešení

6. 11. 2024

Doba hospitalizace v nemocnicích se zkracuje. Lékaři často propouštějí pacienty, kteří tam už nemusí být, ale přesto se nejsou schopni o sebe postarat. Potřebují pomoc a mnohdy jim ji rodinní příslušníci nejsou schopni poskytnout.

domácí péče zdraví zdravotnictví
Hodnocení:
(4.3 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Homolková
Nádherné rady! Měl by u toho být také ceník. Řešení, které nabízí článek, je pro obyčejného člověka utopie.
Iva Lišková
Jak smutné, že na tolik potřebný hospic pro děti přispěli manželé Vlčkovi - částkou přes miliardu - a co náš stát?? Kdyby řádně hospodařil s příjmy do SR, nemuseli by lidé vybírat na Martínka... Platí to samozřejmě i pro péči o seniory.
Jarmila Komberec Jakubcová
Vrátila jsem se před několika dny z Rehab.nemocnice Beroun, která je soukromá a musím jen chválit jak prostředí tak i péči. Jsem tři týdny po operaci TEP /totální endoprotéz kyčle/ a už sice o fr. holích ujdu cca 1-1.5 km. A to jen díky perfektní fyzioterapii a péči. K tomu ještě denně cvičím na rotopedu.
Olga Škopánová
Těžká situace, která nemá řešení ze dne na den nikoho neseženete.
Hana Rypáčková
Kamarádka si tím prochází. Má mnoho neduhů a rozpad páteře, kvůli srdci nelze operovat. Bolesti tlumí opiáty..V nemocnici od srpna do září, pak v LDM, kde může být maximálně 3 měsíce. Pak ji umístí do DDM. Nerozchodili ji, tak možná i dříve se domova dostane. Domů ji tedy ale nedají .. Ale většina lidí nedá souhlas a pak jsou doma.. Ano, každého to překvapí...
Eva Mužíková
Jsem stále víc a víc ráda, že jsem přesně před dvěma lety získala možnost ubytování v Domě s pečovatelskou službou. Úroveň zdejšich pečovatelek a zdravotnic je tak vysoká, že i v připadě absolutní nemohoucnosti se o mne postarají až do konce mého života.
Marie Macková
Tato situace vždy překvapí. Kde jsou lidé schopni se nadechnout, domluvit, získat informace, požádat o pomoc a kde i nemocný je schopen akceptovat reálný postup, má to řešení. Těžké, bolavé je to vždy. Počítáme s tím my, kterým tato situace může už brzy zaklepat na dveře? Sama si musím připustit, že s tím počítat chci, ale jestli to dokážu, nevím.
Josef Nejezchleba
Alespoň jeden pečující! Kéž by vždy byl! Autorka to píše tak, jakoby snad žila v polovině předminulého století. Stále více lidí žije naprosto osaměle, nikoho nemá, dětí se rodí čím dál méně. Poradny jsou fajn, ale skutečnou péči nenahradí. Situace v sociálních službách je tristní. Jako jediné řešení vidím urychlení robotizace v této oblasti ruku v ruce s využitím AI.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%