Zřícenina hradu Blansko v Českém středohoří
Všechny fotografie: Alena Tollarová

Zřícenina hradu Blansko v Českém středohoří

30. 10. 2024

České středohoří, mnou milovaný kout naší země, je plný krás. Krás přírodních, kterých se jen těžko můžete při toulkách po malebných kopečcích nabažit. A kopce, zejména v jeho části po levé straně Labe, jsou ozdobeny hrady, shlížejícími do kraje, resp. v současné době jejich zříceninami. Jednou z nich je méně známý hrad Blansko. 

cestování hrady a zámky Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Přibilová
Zříceninu hradu Blansko jsme s manželem navštívili před mnoha lety. Tehdy ovšem to místo nebylo tak hezky udržované a upravené, jak lze vidět z Vašich krásných fotografií. Děkuji za připomenutí, možná se na tento hrad také někdy vrátíme.
Jitka Hašková
Aleno díky za seznámení s hradem Blansko, nikdy jsem o něm neslyšela. Krásně si všechno nafotila.
Alena Velková
Zase jeden z tvých výletů, který nemá chybu.
Blanka Lazarová
Ali, moc pěkný výlet. Hrady a hlavně zříceniny mám ráda. Díky za krásné foto i vyčerpávající info. Až jednou zavítám do tvého kraje....tak ho nesmím vynechat. :-)
Anna Potůčková
Moc díky za tento hezký článek a krásnou fotoreportáž. Ač moc nálady ted nemám, článek jsem si přečíst od Tebe musela. Už jen kvůli těm hezkým fotografiím.
Daniela Řeřichová
Alenko, jsi hledač pokladů naší minulosti. Díky za sdílení, ráda jsem si přečetla zajímavé informace o místě, které neznám.
Zuzana Pivcová
Moc hezké záběry, díky, Ali.
Libuše Heulerová
Ali, objevila jsi hrad který nikdo nezná...já jsem taky o něm nikdy neslyšela....krásný fotky za krásného počasí....
Jaroslava Handlová
Álo, tím krajem jsem se letos také trochu potulovala. Ovšem o té zřícenině jsem neměla ani tušení. Děkuji za inspirativní článek i pěkné fotky.
Helena Votíková
Je to krásný kraj. Díky Alo, že nám tu krásu zprostředkováváš a díky nadšencům ze Spolku za jejich činnost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%