FOTO: Poskytnuto společností Bioscop
Amerikánka - a pozvání do kina to nebude
25. 10. 2024Zkusím být ostrým filmovým kritikem. Mnozí mě teď zatratí. S manželkou jsme byli na filmu Amerikánka. Chci vás varovat – do kina na to nechoďte. Škoda těch 2x150 korun.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Rostislav Mraček
25.10.2024 19:40
Věřím vám, pane Čepelko. V kině už jsem dlouho nebyl, vždy mne odradila recenze paní Spáčilové v MFDnes. A teď i ta vaše. I v divadle dávám přednost klasice.
Stanislava Honcová
25.10.2024 19:10
Ještě dodatek: Před Pavlou Beretovou se skláním. Je to skvělá herečka ( i v tomto filmu ) a "Rok vdovy" ( který jsem viděla asi týden po Amerikánce ) v jejím podání byl pro mne nezapomenutelný zážitek.
Irena Mertová
25.10.2024 18:29
Děkuji za recenzi, ušetří mi čas, protože se dívat nebudu. Už podle článků atd. mi film sympatický nebyl....
Elena Valeriánová
25.10.2024 17:52
Oldřichu, děkuji za varování. Počkám si na televizní vysílání. To bude pak jen moje volba.
Libuše Křapová
25.10.2024 15:16
... vypnout, mobil napsal nesmysl. Nebo mne varoval, abych se filmu úplně vyhnula?
Libuše Křapová
25.10.2024 15:15
Mám to jako Jana Š. Poté, co jsem ve Výborné šou viděla a slyšela o filmu mluvit, jsem zauvažovala, zda se bude někde poblíž promítat. Ale po zdejší recenzi od Oldy a paní Honcové návštěvu kina předem vzdávám. Počkám, až ho budou dávat v TV. Tu můžu kdykoliv přepnout či úplně vyhnout.
Vlasta Ledlová
25.10.2024 14:39
Na filmu Amerikánka nás bylo v kinosálu osm. Z toho tři odešli v průběhu promítání. Bez rozdílu věku. Reakce ostatních diváků byly dost rozpačité. S kamarádkou jsme se shodly, že podruhé už bychom na tenhle film nešly.
Jana Šenbergerová
25.10.2024 14:25
Film jsem neviděla, ale po nedávném zhlédnutí Výborné show s režisérem, hlavní postavou filmu a její živou předlohou bych asi také očekávala něco jiného. Možná někdy risknu vidět to na vlastní oči. Dám vědět, co zatím nevím.
Jitka Caklová
25.10.2024 14:19
Nevím, film jsem neviděla, ale z popisu v článku a zatím z jedné reakce, si troufám napsat, že tento film bude za 15 - 20 let zajímavým návratem do minulosti a mnozí se v něm poznají. Možná i ti, kteří dnes z kina znechuceně odcházejí. Co vlastně víme o světě, ve kterém "přežíváme".
Stanislava Honcová
25.10.2024 14:03
Já se netrefuji, já naprosto souhlasím. Podruhé v životě jsem měla výraznou touhu odejít ( poprvé to bylo z divadelního představení ověnčeného cenou Thalie ). Neudělala jsem to, protože jsem do kina nešla sama a nechtěla jsem manipulovat ostatními. Jsem otevřena novým a netradičním pojetím, ale tohle bylo pro mne skutečně nestravitelné. Připadala jsem si jak v rauši, do kterého jsem se dostala cizím přičiněním. Vznášela jsem se v emoční rovině, která mi byla velmi nepříjemná. Technicky mne obtěžovaly i časté scény s mihotavým světlem ( nemám ho ráda, u citlivých osob může vyvolat i epileptický záchvat ). Krátce - tento film opravdu nebyl ani mým šálkem kávy.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA