Amerikánka - a pozvání do kina to nebude
FOTO: Poskytnuto společností Bioscop

Amerikánka - a pozvání do kina to nebude

25. 10. 2024

Zkusím být ostrým filmovým kritikem. Mnozí mě teď zatratí. S manželkou jsme byli na filmu Amerikánka. Chci vás varovat – do kina na to nechoďte. Škoda těch 2x150 korun.

film glosa kultura
Hodnocení:
(4.8 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Rostislav Mraček
Věřím vám, pane Čepelko. V kině už jsem dlouho nebyl, vždy mne odradila recenze paní Spáčilové v MFDnes. A teď i ta vaše. I v divadle dávám přednost klasice.
Stanislava Honcová
Ještě dodatek: Před Pavlou Beretovou se skláním. Je to skvělá herečka ( i v tomto filmu ) a "Rok vdovy" ( který jsem viděla asi týden po Amerikánce ) v jejím podání byl pro mne nezapomenutelný zážitek.
Irena Mertová
Děkuji za recenzi, ušetří mi čas, protože se dívat nebudu. Už podle článků atd. mi film sympatický nebyl....
Elena Valeriánová
Oldřichu, děkuji za varování. Počkám si na televizní vysílání. To bude pak jen moje volba.
Libuše Křapová
... vypnout, mobil napsal nesmysl. Nebo mne varoval, abych se filmu úplně vyhnula?
Libuše Křapová
Mám to jako Jana Š. Poté, co jsem ve Výborné šou viděla a slyšela o filmu mluvit, jsem zauvažovala, zda se bude někde poblíž promítat. Ale po zdejší recenzi od Oldy a paní Honcové návštěvu kina předem vzdávám. Počkám, až ho budou dávat v TV. Tu můžu kdykoliv přepnout či úplně vyhnout.
Vlasta Ledlová
Na filmu Amerikánka nás bylo v kinosálu osm. Z toho tři odešli v průběhu promítání. Bez rozdílu věku. Reakce ostatních diváků byly dost rozpačité. S kamarádkou jsme se shodly, že podruhé už bychom na tenhle film nešly.
Jana Šenbergerová
Film jsem neviděla, ale po nedávném zhlédnutí Výborné show s režisérem, hlavní postavou filmu a její živou předlohou bych asi také očekávala něco jiného. Možná někdy risknu vidět to na vlastní oči. Dám vědět, co zatím nevím.
Jitka Caklová
Nevím, film jsem neviděla, ale z popisu v článku a zatím z jedné reakce, si troufám napsat, že tento film bude za 15 - 20 let zajímavým návratem do minulosti a mnozí se v něm poznají. Možná i ti, kteří dnes z kina znechuceně odcházejí. Co vlastně víme o světě, ve kterém "přežíváme".
Stanislava Honcová
Já se netrefuji, já naprosto souhlasím. Podruhé v životě jsem měla výraznou touhu odejít ( poprvé to bylo z divadelního představení ověnčeného cenou Thalie ). Neudělala jsem to, protože jsem do kina nešla sama a nechtěla jsem manipulovat ostatními. Jsem otevřena novým a netradičním pojetím, ale tohle bylo pro mne skutečně nestravitelné. Připadala jsem si jak v rauši, do kterého jsem se dostala cizím přičiněním. Vznášela jsem se v emoční rovině, která mi byla velmi nepříjemná. Technicky mne obtěžovaly i časté scény s mihotavým světlem ( nemám ho ráda, u citlivých osob může vyvolat i epileptický záchvat ). Krátce - tento film opravdu nebyl ani mým šálkem kávy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%