Prvními cizinci při objevování zapadlých koutů Jižní Koreje
Všechny fotografie: Poskytnuty z osobního archivu Heleny Přibilové

Prvními cizinci při objevování zapadlých koutů Jižní Koreje

28. 10. 2024

Jižní Korea má rozlohu menší než bývalé Československo, ale žije tam 52 milionů lidí. Na čtvereční kilometr připadá 507 osob. Na dálnicích jsou zácpy nejen ve špičce a nikoliv pouze kolem velkých měst. Obytné domy šplhají k nebi. Přelidněná země dynamických lidí.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Děkuji za velmi zajímavé čtení o vašich zážitcích z této vzdálené a podle fotek krásné země.
Helena Přibilová
Děkuji vám všem za milé i zajímavé komentáře.
Marie Ženatová
Díky moc za působilou reportáž* a překrásně barevné fotečky*. Můj syn byl se svojí manželkou v roce 2001 pracovně nějaký čas v Thajsku /hlavně v Bangkoku/ a jejich velmi často pestré a barevné fotografie budhhistických chrámů i přírody mi téměř připomínají ty vaše.
Jana Kollinová
Opět zajímavé vyprávění o zemi, kterou znám jen na mapě nebo z TV. Fotografie dokonale dokumentují jedinečnost a krásu navštívených míst.
Věra Ježková
Váš článek mě zaujal. V rodině máme Korejce – manžela dcery manžela přítelovy dcery – je to krkolomné, co? Takže líp: Přítelova dcera se vdala za Angličana, který má dcery – dvojčata. Jedna z nich si vzala Korejce. Studovala korejštinu na FF UK. Seznámila se s ním na brigádě v restauraci, jejímž je majitelem. Tu má jako vedlejšák. Jeho hlavní zaměstnání je vysoká pozice v nějaké firmě na optická vlákna. Pohoštění u nich doma bývá velmi bohaté a zajímavé. :-)
Zuzana Pivcová
Helenko, děkuji za reportáž. Vzpomínám, jak mi dřív bylo smutno z toho, že Korea byla rozdělena na dva podle politických odpůrců nepřátelské státy. Byla to vlastně obdoba NDR a NSR, kdy se příbuzní vůbec nesměli stýkat. Byly korejské rodiny, kde se příbuzní setkali po několika desetiletích.
Marie Měchurová
Ráda jsem si přečetla další Vaše cestovatelské zážitky. Chce to odvahu, vydat se tak daleko do světa. Jste neuvěřitelní. Tak ať Vám to ještě dlouho vydrží!! To cestovatelské zapálení.
Jan Zelenka
Vaše cesty jsou velmi zajímavé. Asi jste už viděli celý svět. Já zůstal věren Středozemí a Přednímu východu.
Daniela Řeřichová
Paní Heleno, myslím si, že jste byli prvními cizinci i v jiných zemích. Obdivuji vaši odvahu a znalosti. Do Jižní Koreje jsem byla pozvána právě před rokem na světový kongres. Let tam i zpět byl velmi dramatický, s několika přestupy, ale pobyt nezapomenutelný. Fascinovala mě zdvořilost Korejců a jejich pracovitost a skromnost, v neposlední řadě technologie na nejvyšší úrovni. Hostitelé nám mj. ukázali Soul s okolím, viděla jsem trochu jiné moře a obdivovala architekturu nádherných mostů dlouhých až 18 km. Bohužel pobyt neumožňoval vycestovat do vzdálenějších míst, takže děkuji za vaši barvitou fotoreportáž této mimořádně zajímavé země.
Blanka Lazarová
Moc hezká fotoreportáž. Píšete velmi čtivě, vždy čtu jedním dechem. Do těchto lokalit se nikdy nepodívám, tak se o nich ráda něco zajímavého dozvím. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%