Ilustrační foto: Freepik
Jednoduchý způsob prevence chřipky a covidu, který se velmi málo používá
18. 10. 2024Tak a už je to zase tady. Kýcháme, kašleme, z nosu teče a je nám mizerně. Nachlazení, chřipka, covid-19 a další viry na nás zase útočí plnou silou. Co s tím?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Gebauerová
5.11.2024 17:25
Skvělé napsané. Nevím, proč si to ale plno lidi neuvedomuje. Hloupost nebo bezohlednost? Dva případy z nedávna. Zastavíme se venku se známou pejskařkou a ona loučí. Musím už domů, beru Atb, nám angínu, a druhý pripad. Naši pejskové si hrají, olizuji se a ona po chvíli, Benny ma hrozný zánět v uších.
Marie Hrádková
27.10.2024 12:17
Dobrá prevence je jíst celou zimu kyselé zelí, denně, nejlépe domácí, syrové i tepelně upravené.
Marie Faldynová
19.10.2024 21:08
souhlasím s tím, že ohleduplnosti je málo, u nás v samoobsluze pokladní vesele kýchají a kašlou - ale věřím, že je jich málo a marodit prostě nemůžou. Víc odpovědnosti za své zdraví by nám neškodilo, krátké nepohodlí organismu při studené sprše povzbudí i psychiku, ale to ví každý a řídí se tím málokdo. Lidské tělo potřebuje pohyb a přiměřenou zátěž aby dobře fungovalo - ale pohodlíčko máme každý nadosah. Ale to nepíšu nic nového :-))
Jitka Caklová
19.10.2024 09:49
Jak jsem napsala, v době "kamenné" jsem nežila, proto o ní ani nepíši. S minulostí jsem se smířila, protože ji nezměním, ale žitím v přítomnosti si mohu tvořit budoucnost. Psát o tom, že druzí by měli žít dle mého gusta, je házením hrachu na zeď a myslet si, že tam zůstane. Dokud každý nezačne u sebe, svět se nezmění.
Zuzana Pivcová
18.10.2024 20:31
Osobně jsem v životě zažila hodně studeného bydlení, doma i v práci. Nějaká zhýčkanost u mě nepřipadala v úvahu, antibiotika jsem nebrala. Ačkoliv jsme bývaly hodně venku a provozovaly sport, přesto jsem bývala hodně nemocná, okusila jsem téměř všechny dětské nemoci, některé dokonce s těžším průběhem. Měli jsme opravdu nezdravě studené vlhké byty a problémy s topením. Souhlasím, že dnes řada nemocných bezohledná je. Ale ono také, jak se dostat k lékaři, než si to odssedět mezi stejně nemocnými v čekárně. Já kromě svých specialit běžně nemocná nebývám a k lékaři nechodím.
Hana Řezáčová
18.10.2024 19:20
Paní Caklová, dobu "kadibudkovou" a "málo teplou" jsem nemyslela přímo na vaši situaci. Obecně jsem měla na mysli doby v historii ( třeba ještě mezi válkami), kdy se mnohde bydlelo dost hrozně - vlhké chalupy, chatrné domy v dělnických koloniích, staré pavlačové domy - to jistě nepřispělo všem k odolnosti organismu, bylo mnoho těch co nepřežili dnes banální onemocnění dýchacích cest, angíny apod.. Ano, tehdy nebyly léky, ale zima v obydlí , a s tím spojená vlhkost, mnohým onemocněním s nedobrým koncem hodně napomohly ... Buďme rádi, že máme co máme - teplo a čisto - mnohým onemocněním to naše pohodlíčko zabrání, ne že je to naopak :-) No, a pro "zimu" a čerstvý vzduch choďme ven ...
Jitka Caklová
18.10.2024 17:42
Pamatuji hodně, ale dobu kamennou určitě ne.:-) Do této situace jsme se dostali díky sami sobě, své pohodlnosti. Budeme se muset vrátit, abychom pochopili a ne každému se to bude líbit.
Jitka Caklová
18.10.2024 17:16
Paní Řezáčová, rovnice je o vyváženosti. V mém dětství se topilo v kuchyni v jedněch kamnech a večer se pustilo otevřenými dveřmi teplo do vedlejšího pokoje. Byli jsme zdraví a nikdo z nás ani v celé vesnici na nedostatek tepla nezemřel. Vaše rovnice o umírajících dětech je poněkud vychýlená.
Hana Řezáčová
18.10.2024 16:56
Tak jednoduché, jak popisují příspěvky níže, to není ... Budeme se otužovat, přestaneme topit, postavíme kadibudky a nebudeme nemocní ? Taková rovnice neplatí ... Kolik dětí v dobách kadibudek a studených obydlí umíralo! Samozřejmě člověk rozumně přistupující k životu onemocnět nemusí - nebo může, ale v tom případě se jistě lépe s nemocí popere (když není oslabený kouřením, častým popíjením, povalováním, nadměrnou váhou apod.) - S článkem souhlasím - ohleduplnost k druhým je důležitá ... Onehdá jsem kdesi seděla na úřadě a pán, tak sedmdesát, kašlal s otevřenou pusou a ještě u toho vystrkoval jazyk ... Magor!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA