FOTO: Dana Kolářová
Lesní vábení
13. 10. 2024Také to tak máte? Lyžaři ještě ani nestačí uklidit lyže do sklepa a já už se netrpělivě ohlížím po lesích za humny. Modrá čárka v teploměru za oknem se líně, ale vytrvale protahuje vzhůru a to už je k létu co by kamenem dohodil.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Kolářová
15.10.2024 07:44
...miluju okamžik, kdy spatřím hnědou hlavičku... velký souhlas, Aleno. Je to kouzelný okamžik.
Anna Potůčková
13.10.2024 18:31
Jo, houbaření je zdraví neškodná droga, pokud se sbírá jen to, co se bezpečně zná.
Lenka Kočandrlová
13.10.2024 17:03
Tak po dvou letech bez hub je letos u nás hub nastláno. Vlastně to není už taková vášeň,ale jen kráčení od hřiba krásného k ještě krásnějšímu,většímu, menšímu....K tomu křemenáče, modráky....Babky,klouzky necháváme být. Už máme dost nasušeno,ale člověk si chce po pár dnech bez hub zase jít a najít další hřibové krasavce. Asi před měsícem tu nastala invaze velkých bedel - louky byly obsypané stovkami,ba tisícovkami bedel...Po počátečním nadšení už to ale nikdo nesbíral....Tak si tady žijeme....
Hana Práglová
13.10.2024 15:32
Danuš, díky. Také to tak mám. Jenže les máme selkem daleko. Vlak, autobus, pak ještě dlouhá pěší chůze... Kéž by sloužilo zdraví, jako kdysi..
Jana Šenbergerová
13.10.2024 14:07
Danuško, s chutí jsem se dnes s tebou "prodírala" houštím v lese. Kde jsou ty časy, kdy jsem trávila v lesích dlouhé hodiny! Do chvíle, než jsem našla první sebemenší jedlou houbičku, jsem se jen tak procházela. Ta první ve mně probudila lovce. S košíkem v jedné a nožíkem v druhé ruce jsem s nosem málem u země procházela vysokou trávou a prolézala kdejakým houštím. Každý úlovek jsem pečlivě očistila, to mi v mládí vždy kladl na srdce táta. Nejeden náklad hub jsme donesli z lesa spolu. Z těch prvních bývala vždycky smaženice a polévka. Ostatní se pečlivě nakrájely a usušily. A pak jsme si na nich celou zimu pochutnávali. Letos po dlouhé době nemáme v zásobě ani houbičku.
Alena Tollarová
13.10.2024 10:54
Jak by ne, na houby jezdíme rádi. Miluju okamžik, kdy spatřím hnědou hlavičku :) Líbí se mi všechny houby, ale moc druhů v lese bohužel nevidím.
Hana Rypáčková
13.10.2024 09:10
Hezké povídání.. Houby mne baví. Líbí se mi je nacházet a určovat. Všechny. I prašivky.. Ráda chodím lesem, ale ani jeden pes /Filip a Venda/ to mé prolejzání houštím neschvaloval. I Eliška čeká na pěšince a teprve, když se nevracím , znechuceně přeskakuje větve a prodírá se ostružiním.. Les se velmi mění.. Ta místečka mizí..
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA