Ilustrační foto: Freepik
Je lepší chaos nebo pořádek?
11. 10. 2024Usedám unaveně na pohovku s hrnečkem čerstvé, omamně vonící kávy v ruce. Muž na druhém konci pohovky zaujatě čte na tabletu. Následující dialog se během našeho dlouholetého vztahu odehrál už tisíckrát.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Lišková
21.10.2024 09:27
Omlouvám se, hodnocení hvězdičkami se stalo neúmyslně, v tom je tablet v nevýhodě, když se klepne jinam. Na úklidu mi vadí, že občas něco zničím, taková jsem šikovná uklízečka.
Eva Mužíková
20.10.2024 19:56
Jaké si to uděĺám, takové to mám. Žiju sama, mám ráda věci na svém místě, nenajdete u mne žádné pohozené ošacení. Uklidit malý byt mi nedělá žadný problém, naopak jsem ráda, když mne nějaká práce ( krom povlékáni) čeká. Kdybych úklid nezvládala, využila bych pečovatelských služeb.
Libuše Heulerová
16.10.2024 11:52
Vlaďko, díky za článek...připomnělo mi kouknout se na okna a budu se muset kousnout a dát se do mytí. Pěkně jsi to napsala.
Libuše Křapová
13.10.2024 12:06
Já rozhodně Panna nejsem. Uklízím nerada, jenže nepořádek nesnáším, tudíž uklízím :-)
Miloslava Richterová
13.10.2024 11:57
Vlaďko, pěkný článek, myslím, že žádná z nás neuklízí z čiré radosti, ale pro radost, co přijde potom:-) Okna myju často, musím přes ně vidět do přírody, ale jak má všechno rub a líc, nestíhám číst i60 :-)
Jitka Hašková
13.10.2024 09:45
Naprosto chápu, naštěstí nemám barák a jsem už hodně let sama. Bývalý manžel, když tušil, že se chystám uklízet a zapojit ho, domluvil návštěvu přátel a jeli jsme k nim. Také měl zásadu, že uklízet se musí, když se špína víc nosí ven než dovnitř. Trochu úspěšná jsem byla, manžela se musí do úklidu zapojit nejlépe už před svatbou a hodně ho za to chválit.
Marie Faldynová
12.10.2024 17:34
Co jeden považuje za pořádek, jiný za projev ostudy. Po přečtení mne napadlo cimanovské: nepochválíme-li se sami, nikdo to za nás neudělá. Já se vděku za domácí práce také nedožila. Dospělého těžko vychovávat.
Alena Velková
12.10.2024 12:57
V létě jsem dělala vyklízení věcí, "které by se mohly ještě hodit" a ve sběrném dvoře jsem byla nejméně 6x, a ještě bych mohla dál pokračovat, ale odložila jsem to na neurčito :-)
Marie Seitlová
12.10.2024 12:20
Vlaďko, tvůj článek se mi moc líbí. Mám také ráda pořádek a každá věc by měla mít své místo. Naštěstí si vše dělám sama a na okna mám také pomocníka, vysavač je nejlepší věc. Mám 8 velkých oken a 6 balkónových dveří, to byla dříve fuška. Jo a jsem panna, ty mají rády řád.
Jana Kollinová
12.10.2024 12:01
Pořádek mám ráda, ale nejsem typ hospodyňky "mydlinky," které činí potěšení každodenní smýčení. Zesnulý manžel měl svoji dílnu kde shromažďoval vše, co považoval za potřebné pro svoje koníčky nebo o čem se domníval, že by mohl potřebovat. Vše měl pečlivě uspořádané a pod zámkem. Mělo to výhodu, že v bytě mi nechal max. prostor a nepřidělával práci navíc ani výrazně k domácím pracím nepřispíval. Jaké jsem si to udělala, takové jsem to měla. S oblibou jsem ho škádlila, že je jako straka a vše co se v bytě leskne mizí v dílně jako v Bermudském trojúhelníku. Nyní se snažím udržet "vnější pořádek" a "hloubkový úklid" dělám podle fyzického stavu nezávisle na svátcích a návštěvách.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA