Ilustrační foto: Ingimage
Počty nakažených covidem přibývají, u rizikových pacientů lékaři apelují na včasnou léčbu antivirotiky
10. 10. 2024S nastupujícím podzimem roste počet prokázaných případů nákazy covidem-19, denně přibývá několik stovek nemocných. Podle lékařů jsou ohroženi především senioři a lidé s oslabenou imunitou, kteří častěji čelí závažnému průběhu nemoci i následné hospitalizaci.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Procházková
11.10.2024 14:45
Také se s manželem rozmýšlíme, zda se nechat naočkovat. Názory i od lékařů jsou různé, takže laik se těžko orientuje.
Miloslava Richterová
10.10.2024 10:31
Ani by mne nenapadlo, že po létě plném vitamínů a prožitém na čerstvém vzduchu mne v září skolí infekce. Člověk se ráno probudí a je mu špatně. Koupila jsem si bromhexin, průduškový čaj a citrusy, pomohl mi i JUST, pár dní jsem brala paralen, klid a vyležet, kašel už je minimální. Po zkušenostech s vakcínou Astra Zeneca, bylo mi tenkrát hodně špatně, očkovat se nenechám.
Jitka Caklová
10.10.2024 09:30
Před třemi týdny mě, s příznaky podobnými napadení streptokokem, dohnal strach na pohotovost. Paní doktorka mi oznámila, že CRP mám 5 a že mám covid a že to mám nahlásit praktické lékařce. Pravím: "Zaplať pánbůh, že to není pneumonie, covid je jen pojmenovaná běžná viróza, která se léčí paralenem + vitamíny. Druhý den mi paní doktorka, s upozorněním, že jsou velmi drahé, napsala antivirotika od Pfaizeru, která musí zajistit v jedné lékárně. Druhý den jsem jí je vrátila se slovy, že takovým "fujtajblem" svému tělu ubližovat nebudu. Já ani manžel (vysoce rizikový pacient) očkovaní nejsme. Za 5 dnů příznaky virózy pominuly a já opět mohu "řádit" na zahradě. Příprava na zimu se nesmí zanedbávat ♥♥♥
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA