Helikoptéroví rodiče. Starají se, i když dospělé dítě o to nestojí
Ilustrační foto: Freepik

Helikoptéroví rodiče. Starají se, i když dospělé dítě o to nestojí

14. 10. 2024

Vezmi si teplejší svetr. Co jdi dnes jedl? Nezhubla jsi? Nechci ti do toho mluvit, ale… Rodiče, kteří jsou zvyklí o své děti silně pečovat, se této touhy často nezbaví ani ve vysokém věku. Tento jev bude čím dál častější, až zestárne současná generace považující své potomky za božstvo.

psychika rodina
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Pudichová
Když se ženil můj nejstarší syn, řekl mu oddávající kněz toto: " do dnešní dne platilo : ctít, milovat a poslouchat, teď už jen ctít a milovat. " Stála jsem opodál a vím, že to platilo i pro mne. Moc se mi to líbilo a taky se podle toho řídím. ♥
Olga Škopánová
Je trapné když maminka kontroluje svého 35 letého syna zdali se nasnídal a dobře oblékl do deště. Ale i takové případy jsou.
Jitka Caklová
Jak já jsem s odstupem času ráda, že mě rodiče nechali růst, "jak dříví v lese". Pro klid v rodině i moje dospělé děti mají svobodu.
Jana Šenbergerová
I v tomto případě určitě platí, že všeho moc škodí. Jsme tu každý za sebe. Hledat smysl života v dětech, to může zkomplikovat život oběma stranám.
Olga Škopánová
Zaplať pán bůh, že moje děti jsou už dospělé a soběstačné a finančně nezávislé. Je to úleva.
Dana Žiláková
Moje matka mně,60 let a sestru,58 let....staví do lajny i teď...má rodinu na povel,a to už se ani nepostaví,ani nechodí...kecá nám do života,vše musí být podle ní :( Já svým 3 dětem do života nemluvím,je to jejich život,tak by to mělo být....a ne že v našich letech budeme mít povely od matky :(
Marie Faldynová
Já si vždycky vzpomenu na svou babičku. Měla deset dětí a umím si představit, jak se jí ulevilo, když se další dítě postavilo na vlastní nohy. Když má dnes rodič jedno dítě a žádný další smysl života, je to a emigraci. Místo toho ale přišly do módy mamahotely. Já sama jsem si po maturitě našla práci s bytem a můj bratr taky, své děti jsem nerozmazlovala a nechala je přiměřené problémy řešit. Když jim mohu pomoci udělám to, ale když se nějakou dobu neozvou, nehroutím se, mám svých starostí dost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%