Hrabě Kinský mezi tučňáky a ti ostatní
Hrabě Bedřich Karel Kinský. FOTO: Poskytnuto z archivu M. Nekoly

Hrabě Kinský mezi tučňáky a ti ostatní

4. 10. 2024

Naše šlechta rozhodně neměla v moderních dějinách na růžích ustláno. Nejprve ji nacisté trestali za věrnost první republice a ukrývání židovských zaměstnanců, poté komunisté většinu majetku znárodnili a mnoho významných rodin aristokratického původu raději urychleně odešlo do zahraničí.

Osudy Čechů ve světě
Autor: Martin Nekola
Hodnocení:
(5.3 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vlastimila Kosorínová
Děkuji za váš článek
Blanka Lazarová
Děkuji, ráda si vždy přečtu.
Helena Přibilová
Děkuji za každý Váš článek, který si pokaždé přečtu s velkým zájmem.
Eva Mužíková
Přiznám se, že je toto první článek pana Nekoly, který jsem přečetla. Velmi mne zaujal, tak si ráda přečtu některý z předchozích uvedených na íčku. Jdu na to.
Jana Šenbergerová
Po návštěvě zámku v Častolovicích jsem si přečetla autobiografii Cesta. Žasla jsem, co všechno je možné zažít v průběhu jediného života. Přestože mám ke šlechtě tak daleko jako Země ke Slunci, má můj obdiv. A stejný má i autor tohoto a dalších článků uvedených na i60. Děkuji. Tato oblast pro mě byla a je stále polem neoraným.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%