Přísní a nároční sami k sobě. Nejsou šťastní ani úspěšní
Ilustrační foto: Freepik

Přísní a nároční sami k sobě. Nejsou šťastní ani úspěšní

7. 10. 2024

Za půl roku zhubnu dvacet kilo. Za rok se naučím perfektně anglicky. Až nastoupím do penze, začnu každý den hodinu cvičit. Náročné úkoly jsou v módě. Hlavní je předstírat, že náročné nejsou. Tuto zásadu vyznává čím dál více lidí.

aktivní senioři psychika životní styl
Hodnocení:
(4.6 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Ono záleží na tom, čemu člověk říká být k sobě přísný. Je to snad dát sebe na první místo, začínat den studenou sprchou, každý den si zacvičit, zakazovat si jídlo, které mi chutná, abych nebyla tlustá, atd???
Monika Monca
Jsou chvíle, kdy je potřeba k sobě být přísný a jsou chvíle, kdy si člověk může v klidu dovolit nějaký ten luxus :) Celý život prožít v tenzi je promarněný život. Celý život se jen flákat taktéž.
Jan Zelenka
Nedávám si žádné velké cíle, jsem si vědom svých momentálních možností a schopností a rádoby pozitivní rady psychologů jsou mi na prd. Ani nehodlám exhibicionisticky vykřikovat, že žiji naplno, nebo nosit trika s tímto nápisem. Dělám to, na co stačím. Měl jsem velmi aktivní a náročný život a teď mám nárok na to dělat jen to, co mne baví a na co stačí, Ta moderní hesla mi mohou být ukradená.
Daniela Řeřichová
Jsem na sebe náročná celý život, protože jsem zodpovědná. Jsem spokojená, žiju naplno podle svých představ, pěstuji přátelské a rodinné vztahy, věnuji se aktivitám i práci, která mě těší. Každému přeji radost podle jeho potřeb. Dobré myšlenky člověka posilují a dodávají mu energii.
Marie Faldynová
Každý potřebuje ke štěstí něco jiného. Jeden práci na sobě. Druhý pohodu a odpočinek. Já ke štěstí potřebuji oboje, ve vhodném poměru :-))
Jitka Caklová
Ano Magdo, čistě hypoteticky, umřeme stejně jako ti, co nic takového nepodnikli a v dalším životě to budeme mít mnohem těžší, protože jsme to podstatné, o čem je opravdový život, nepochopili. :-)
Magda Škodová
Takže všichni jedeme na výkon? A žít budeme kdy? Až se naučíme nějaký zbytečný cizí jazyk, zhubneme 50 kg a nakonec umřeme hlady, vylezeme na nejvyšší horu, přeplaveme La Manche, abychom konečně tu angličtinu využili... A nakonec umřeme stejně jako ti, co nic takového nepodnikli.
Věra Ježková
Souhlasím s paní Škopánovou. A s psychologem Hubálkem. Je fajn být spokojen sám se sebou a nesrovnávat se s ostatními. Omlouvám se, ale hvězdičky nedám kvůli interpunkci.
Vlastimila Kosorínová
Člověk musí být sám sobě nejlepším přítelem.
Hana Rypáčková
Být na sebe přísný, tomu říká kamarádka "sebezápor". Neznala jsem to. Znala jsem "vše s mírou". Je to podobné. Ona to má hlavně na sladkosti. Jeden zákusek ke kafi....Já to použiji na aktivitu. Ovšem je důležité se při všem činění "mít se rádi". Moje osoba je jediný člověk, se kterým budu až do smrti. Ale plnění životních cílů je důležité, mít střechu nad hlavou a práci, která baví a uživí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%