Ilustrační fotografie: Freepik
Půjčím si od mámy. Finanční výpomoc v rodinách je poměrně častá
10. 9. 2024Pomoct příbuznému, který je ve finanční nouzi, je přirozená a správná věc. To si myslí většina Čechů. Realita je taková, že třetina těch, kteří to udělali, už své peníze nikdy nedostali zpět.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
13.9.2024 14:48
Já bych dětem nepůjčila,ale dala,kdybych měla a ony mě o to prosily. Zamlada jsem cizím půjčovala do cca 200 Kč a vždy mi to bylo vráceno.
Havel Václav Kotas
10.9.2024 17:50
Když má z čeho půjčit, tak většinou půjčí a je to bez úroků, že a pokud se vrací včas.
Marie Faldynová
10.9.2024 13:09
Děti mám tři, nejstarší je problémový, tomu nepůjčuji, nejmladší je zatím dobře situovaný, dceři jsem jednou půjčila a vrátila mi to, jak jsme se dohodli. Je smutné, když člověka zklamou vlastní děti nebo jiní příbuzní.
Naděžda Špásová
10.9.2024 12:15
Myslím, že bychom si s mužem půjčku komukoliv hodně rozmysleli. Máme dospělé děti, jsou soběstační. My sice nejsme chudáci, ale doufám, že k takové situaci nedojde.
Dušan Brabec
10.9.2024 09:33
Vůbec nejhorší přístup jsou půjčky v rámci i širší rodiny. Razím zásadu NEPŮJČIT! Chci-li potomkovi pomoci, tak mu ty peníze buď nevratně daruji nebo mu je prostě nedám. Jsou to přeci moje peníze a jen já mám právo rozhodovat, jak s nimi naložím. A ještě je mezi generací našeho věku zakořeněna jedna problematická zásada, totiž když daruji cokoliv (tedy i peníze) jedno,u z potomků, musím stejně dát i druhému (ostatním). Opět chyba! Jen já rozhoduji, kdy a kolik komu dám. Přitom nechci žádného potomka ošidit, pouze časově to nutně nemusí být ve stený moment. To jsou moje zkušenosti, které se bohatě vyplatily!
Radmila Coufalová
10.9.2024 09:20
Také jsme to zažili - od švagrové. Nad penězi jsme mávli rukou a už se několik let nestýkáme.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA