Muži přišla sms zpráva o pokutě za dopravní přestupek. Chtěl ji zaplatit, šmejdi ho následně okradli o 1,4 milionu
Ilustrační foto: Pixabay

Muži přišla sms zpráva o pokutě za dopravní přestupek. Chtěl ji zaplatit, šmejdi ho následně okradli o 1,4 milionu

26. 9. 2024

Téměř 1,4 miliony korun vysáli internetoví podvodníci z bankovního účtu muže z Trutnovska. Přišla mu sms zpráva s oznámením, že musí zaplatit pokutu za dopravní přestupek prostřednictvím zaslaného odkazu.

Nenaletím! podvody šmejdi
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Policie rozhodně neposílá SMSky,já bych na to nereagovala,jen smazala.Ať mi to pošlou písemně. Když mi sem-tam zavolá někdo a mumlá,že je ze společnosti XXX,okamžitě říkám,že nic nechci a zavěsím. Nachytat se nenechám.
MIROSLAVA JELÍNKOVÁ
V této době hackerských útoků, podvodných emailů, SMS zpráv, telefonátů, stále se o tom píše! Pokud máte cokoliv zaplatit, potřebujete tři věci: číslo účtu, kam to poslat, VS a částku. I tak si ověřte telefonicky nebo osobně, pokud to máte poblíž, zda tj pravda. Nic jednoduššího. Na žádné odkazy neklikám a nebudu. Dávejte si pozor, prosím...
Helenka Vambleki
Je dobře, že jsme informováni o dalších šmejdských praktikách. Tentokrát bych určitě byla úplně v klidu, protože auto jsem řídila naposled někdy v roce 1987.
Roman Procházka
Tak toto jsem přesně řešil v pondělí. Přišla mi SMS, že my bylo strženo 5 bodů. Že jsem povinen uhradit pokutu. Odkaz byl na web. Po otevření se objevila stránka dopravní policie, a poznámka, že toto bylo vystaveno 23.9.2024 a jsem povinen zaplatit ve stejný den. Pokud toto udělám, bude mi udělena sleva 50% a chtělo to, abych pokračoval dál… Tak jsem si napsal tu webovou adresu a jukl na seznam hledej, co je to za adresu a bum… podezření na spam… No zamyslel jsem se. Když mě byli připsáno 5 bodů… za co? Nikdo mne nestavěl, nikdo neví, kdo vlastně za volantem seděl, kde bydlím, nic. Natož jaké mám telefonní číslo. A jako bonus… dle SPZ vozu, jak kdo může vědět, že jsem vlastníkem vozu? Může to být auto rodiny, kamaráda, pracovní… no a nikde není napsáno kam vůbec poslat pokutu. Takže PODVOD. Nedalo mě to, a zavolal jsem na policii ČR. Spojili mne na odd. dopravy a přestupků, a hned po tom co jsem řekl co to znamená mně bylo sděleno slovo… PODVOD. Asi už měsíc byli napadeny servery policie ČR a toto se rozmáhá mezi lidi. Jdou po tom. Usmál jsem se, ale čertík nedal spát, a tak jsem si zaskočil na poštu, kde je Czech Point a dal si vytisknout přehled stavu bodů k 24.9.2024. Tiskárna zavrčela, papír z ní vypadl, paní mi ho podala, já poděkoval, a …. Blaho se mi rozlilo po těle. Mám 0 trestných bodů. Takže pokud dostanete něco o bodech na mobil… šup. SMAZAT, a číslo zablokovat.
Jana Jurečková
Ze strachu, že nás může někdo okrást jsme si s manželem žádné bankovnictví přes internet nezřídili. Nedávno mi přišla sms, že máme dluhy na finančním úřadě, že naše platby nejsou uhrazeny. Nejdřív jsem se lekla, protože vše je uhrazeno. Víc jsem se o to nezajímala, protože mě došlo, že je to podvod. Naučila jsem se nezvedat telefony s cizím předčíslím, protože jsou podvodné. Naletěla jsem 2x, moje chyba, byla jsem zvědavá, kdo volá...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%