Jeden balkon, pod ním tisíce turistů denně
Slavný balkon, odkud Julie volala: "Ach Romeo! Proč, proč jsi Romeo..." FOTO: Jan Raška

Jeden balkon, pod ním tisíce turistů denně

28. 8. 2024

V srdci historické Verony se nachází jedno z nejromantičtějších míst na světě – balkon, který je neodmyslitelně spojen s příběhem Romea a Julie, slavného díla Williama Shakespeara.

cestování Itálie
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Parádní přehlídka! Tak toto místo nám při našich středomořských cestách bohužel ušlo.
Soňa Prachfeldová
Díky za další kouzelné vyprávění, je to moc krásné historické město, jak vidno z pěkných fotek.
Blanka Lazarová
Itálie mě láká, ve Veroně jsem nebyla a jestli se tam někdy podívám, je zatím ve hvězdách. Díky za pěkný článek.
Martina Růžičková
Díky za popis veronských památek i jejich fotky.
Helena Přibilová
Itálie byla první zemí, kterou jsme v červnu 1991 s mým (tehdy nastávajícím) manželem navštívili. Naše cesta vedla právě do Verony a nedaleké Mantovy. Od té doby jsme byli v Itálii bezpočtukrát, přesto první návštěva této mimořádně zajímavé země zůstala pro nás nezapomenutelná.
Dana Kolářová
Ráda jsem si připomněla Veronu krásnými fotkami.
Anna Potůčková
Opět zajímavý článek z Vaší dovolené. V Itálii jsem nikdy nebyla a ani už nebudu. Tak alespon takto se můžu seznámit s místem, kde jste si jistě užili krásnou dovolenou. Díky.
Jitka Hašková
Honzo, díky za zajímavý popis Verony a krásné fotky. Tam už se nikdy nepodívám, tak jsem ráda, že se mohu potěšit tvým článkem a fotkami.
Marie Měchurová
Honzo, v Itálii je tolik parádních míst, které by stály za vidění, bohužel, už to nestihneme. Tak jsem se mohla aspoň prostřednictvím Tvých článků s některými seznámit.
Daniela Řeřichová
Parádní články a krásné fotky! V osmdesátkách jsme byli s mužem poprvé v Itálii a jako divadelníci jsme museli samozřejmě vidět Veronu s balkonem a amfiteátrem. A můj kluk si tady střihl Romea. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%